Hej på er i denna hejdlöst aprilväder-luriga måndag!

Vi startar igång veckan med en liten rapport här från gården, vetja.

Veckan som gick;

Började med en ljuvlig långpromenad med småpojkarna sovandes i vagnen. Våren, hej!

Sitta och amma i trägungan, utan lager på lager på lager. Cyklarna drogs fram också, sadlar ställdes om och ungarna rejsade fram, lyckliga, med leran från geggiga grusvägen sprutandes upp på ryggarna. Vår alltihopa!

Gjorde ett tvärryck och stuvade ihop påsken och städade hemmet lite hjälpligt, jamen snälla nån? MÅSTE man verkligen gå in och diska, natta, plocka, tvätta osv..

… när värmen var som under försommardagar? Helt underbart skönt. Vi levde ute allt vi kunde. Middagen ute på bron och småkatterna fick hänga med oss där ute. Vi vill ju ge dom ett uteliv, förstås.. men är lite ”brända på katter som springer över storvägen”, så med dessa små nykomlingar kommer vi ta det lugnt, så lugnt.

Liten Lillebror blev 1,5 år och vi sjöng för honom hela familjen. Uppskattat!

Brofika med Mormor och Morfar.

Någon klättrade i äppelträdet medan jag sörplade en kaffekopp bredvid. Just hemkomna efter rolig lekdejt med småvänner.

Landade i helg, med den ljuvaste av utflykter. Och jag fick årets första tussilagobukett. Puh. Så fint.

Lördagmorgon! Så solig och varm. Vännerna kom och vi sörplade lite kaffe innan vi ”bytte barn”. Storbarn iväg och minstingar här hemma. Till lunch ett gäng gullisar som mumsade makaroner och korv som om det är livets godaste.

Hela lördagen var så ljuvlig. Vi fick ge oss ut på ridtur, jag och M. Alla barnen var då hos Farfars tillsammans med Sväggan med familj. Sen ägnade vi resten av lördagen till att bara vara-vara tillsammans, där. Ute, i govädret. Kusinerna lekte, jag och M försökte hjälpas åt att hålla efter vår minste, Virvelvinden och allt mynnade ut i spontanmiddag tillsammans, så lyxigt. Från en minut till en annan, nästan så… drog himlen ihop sig och temperaturen sjönk, tvärt.

Lagom till söndagen hade jag till sist kommit i mål med ett utav veckans ”beting”; tvätta upp allas vintermunderingar och stuva undan dom… timmarna senare föll snön för fullt, som ett litet hån. Men äsch, den är blöt. Och fodrade galonställ är varmt nog och tål dessutom vätan.

Medan Lillebror sov och pappan målade sista varvet på pärlsponten nere i tvättstugan…

..donade vi andra med ditt och datt. Petade ner gurkfrön uppe i odlingsrummet. Vek tvätt. Pausvilade med lite playstation…

.. och bullfika.

Ett gäng nytvagade småungar stoppades om tidigt till kvällen sedan. Förutom Storebror, som var med pappan på Modo-match-mys hos Farmor och Farfar. Mysigt för älskade Storebroren, med den kvalitetstiden. <3

Och idag är det måndag..

Klockan är strax efter 14. Från varm vår och snö som smälte i rasande fart, till pangvinter igen, i ett knyck..

…bakslag är vi vana varje vår, men efter förra veckans värme checkade vi helt in på våren känner jag. Men äsch, väder är bara väder, ungarna är glada och den här nya snön kommer vara borta efter första bästa regnskur. Nederbörd behöver vi ju, eller hur! Känner mig dock omåttligt trött och seg idag, har också en del beslut att ta som skaver lite.. inte såna där härliga, ”vilken färg ska vi ha på fönsterfodret i tvättstugan?”.. nej, drygsortens beslut. Men, jag ska lyssna inåt och ta det där ifrån, som vanligt. Sitter lugnt i båten. Andas in, andas ut, tar en sak i taget.

Tacksam, för att en trött april-lurig måndag kan få innehålla kramar om gullbarnen, lite påtande i odlingsrummet, donande i hemmet, friskluft och nu får jag sitta här och skriva medan ettåringen sover och storasyskonen snor ihop en chokladkakesmet med full iver där nere i köket. Det vankas efterrätt till måndagsmiddagen tydligen. Vardag, va! Livets guld.

En glimt från odlingsrummet just nu.. zinnia blev punkten för årets försådd..

Önskeplaner för vecka 17

– Njuta av Sista Veckan i April, allt vi bara kan! Kanske får vi vårens första riktiga vårregn? Längtar.

-Baka matbröd! sånär som på någon liten limpa är precis allt hembakt bröd slut i frysarna, så kan vi bara inte ha det.

-Beta av en radda med tråkgrejer..

-Skola plant! i lagom mängd är det bland det mysigaste som finns, tycker jag.

-Blogga! hann knappt kika in här förra veckan, men den här veckan finns mer tid för det, hurra!

-Fira in VÅREN! April, ska bli Maj. Åh.

Önskar er alla en god sista april-vecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi imorn, då ska jag visa er något som ger mig pirr i magen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4