Klockan är strax efter halv nio på kvällen. Det är fredag. Och vi möter sluttampen av april

Valborgshelgen stundar..

Tar mig en tur ut på gården. Tittar till hästarna. Tjavar längsmed lillvägen. Och tar en lov till växthuset..

Tänk som snön smält i rasande fart senaste veckorna.. veckans aprilväder med en decimeter nysnö.. är som bortblåst. Under påsklördagen, satt barnen på skaren innanför köksträdgården och lekte. Då var snödjupet som hela staketet…

Nu står röda skottkärran och krattan redo för vårbestyren i trädgården.

Halvmånen och hästarnas hötugg håller mig sällskap…

.. när jag tar mig en titt in i lilla Pettson-växthuset. Kommer ni ihåg att jag och Bertil kallsådde spenat? Vad skulle det bli av det hela var den spännande frågan..

Titta! Jag är alldeles begistrad! Alldeles alldeles snart, kan vi skörda spenat!

Så hoppfullt!

Jag tjavar in igen. Kroppen är öm, ja alldeles ledbruten, efter allt såpskurande av trägolv här hemma idag. Tänker slå mig ner bland övriga gänget nu, där i salen. Där pågår hetsig hockeymatch på tv:n. Ska försöka uthärda att se, trots att det är så förskräckligt spännande.

Önskar er alla en god, god Valborgshelg!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4