(Inlägget är i betalt samarbete med Impecta Fröhandel)

Önskar du bädda för en rikt blommande sommar, med enkla enkla medel?

-Att direktså blommor, är det absolut smidigaste, enklaste, och ett så ohyggligt trevligt sätt att i ett litet knyck, ordna dig just det. Odla blommorna i rabatten, bäddarna i köksträdgården, i krukorna ute på bron. När jorden blivit varm, då kör du! I slutet av maj, början av juni, brukar vara lagom här i norr, zon 4-5.

Jag ÄLSKAR att direktså sommarblommor!

Det ÄR mysigt att påta i odlingsrummet under vårvintern, men jag vill inte ha ett för stort jobb att behöva skola om små blomsterplantor och då är ju direktsådd helt ypperligt, knappt något arbete alls.

Det finns ju massor av blommor som lämpar sig så väl för direktsådd!

När du direktsår sommarblommor, tar du dina fröpåsar med dig i handen, den där varma i slutet av maj-dagen..väljer att antingen ”så i rader” eller ”bredså”, i din pallkrage, i blomsterbädden, rabatten eller krukan.

Så i rader – Ta skaftet av en kratta och dra en liten fåra i jorden. Fåran vattnas försiktigt innan fröna sticks ner i jorden och täcks med ett jordlager.

Bredså – Menas helt enkelt att man bara strösslar ut fröna över den önskade odlingsytan.. täcker sedan med ett tunt lager jord över alltsammans.

Du vattnar sedan lite varsamt över din sådd och avslutar med en fiberduk som skydd mot eventuellt kalla nätter, spatserande katter och sånt.

Sen i mitten av sommaren kan du börja njuta av ljuvliga blomsterfång…

..Blåklint och ringblommor. Krasse och malva. Ståtliga solrosor, vajande vallmo och ljuvliga eterneller.. ja rosenskära är också en blomma som faktiskt går fint att direktså. I år provar vi oss också på atlasblomma.

Just nu köper du 3 men betalar bara för 2 av utvalda fröer till sommarblommor hos Impecta. En massa sorter, där alla lämpar sig för direktsådd. Missa inte ”sommarblandningarna”, dom där fråpåsarna som innehåller en massa olika fröer, perfekta att strössla ut och skapa din egna lilla blomsteräng.

Erbjudandet gäller fram till och med 7/5. Passa på, kom till erbjudandet HÄR

Ps. Impecta har även 3 för 2 på dahliaknölar just nu, i maj går det ju att sätta dom direkt i varma jorden om man inte haft tid eller lust till förodling. Dahlian, en så sagolikt häftig och vacker blomma, eller hur? Det erbjudandet finner ni HÄR. Ds.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4