Dag för dag har vi följt äppelträdet från knoppar, första blommorna.. till att idag vakna till Morsdagssöndag och ett så väldigt fluff, där utanför sovrumsfönstret!

Jag väcktes av ett storlitet gäng som sken som solar, strösslade kärlek med Morsdagssång och hurra, täckningar, kramar och en ny klätterros att sätta där det varit en tidigare men som vintern tagit, där vi entrérabatten.

Om jag kände mig överväldigad av hela alltet? – Ja.

Att vara tillsammans. Och leva livet med dom här människorna. Det är det bästa, bästa jag vet.

Och tror ni inte att den skäggige, hade slagit till .. och BAKAT! – ”Pappabröd”, sa han. Och flinade på det där viset som bara han kan.

”Du skämmer alltid bort oss. Nu är det din tur att bli bortskämd”.

Fy farao, så gulligt.

Vi åt långfrulle. Rev sedan av ett tabata-pass tillsammans med barnen som var med på olika vis. Någon hängde på ryggen som extravikt och sådär, ni vet. Sen ringde jag min älskade Mor.

En klassiker till långpannekaka snoddes ihop, innan det var lunch och alla skulle svida om till fotbollsmatchvänliga stassar.

Timmar nere på byn följde sedan, bland en massa barn och föräldrar. Så trevligt så. Och så kul att titta på fotbollsbarnen som teamar tillsammans. Kvällen avslutade vi hos barnens Farmor och Farfar, Morsdagsmiddag. Så gott på alla sätt.

I den stormiga och soliga majkvällen tjavade vi hemåt gården igen. Knep av en kvist hägg och doftade, klättrade en sväng i gamla björken..

..”Tänk att jag firar min tionde morsdag idag, tänkte jag. Att jag är mamma till den för mig, Ljuvligaste Fyrklövern i världen. Det största, i livet. Är att få vara Mamma till dessa småmänniskor. Evig tacksamhet”.

Grattis, alla alla mammor på morsdag. Småttingmammor, Bonusmammor, Hästmammor, Hönsmammor, Gudmammor, Extra-mammor, Mammas-Mammor…. ja ni förstår. Alla, är ni så viktiga! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4