Den sista hela majveckan, var det där..

Solig och varm, till en början. En ganska så kylig.. och väldigt, väldigt stormig majvecka mot slutet. Vad vi påtade med?

Jo, veckan som gick, fylldes med;

Måndag. Här, mellishäng. Lillebror långsov i vagnen. Vi andra fikade, hoppade hopprep, sörplade kaffe och pratade om dagen.

Vardag. Var dags liv. Det finaste vi har.

Tisdagsäventyr! Jag och småpojkarna. Bertil, snart-femåringen, längtade efter en längre cykeltur, och här fick han sitt lystmäte. Småbenen trampade fem kilometer. Kära hjärtanes, så mycket ork det finns i dom där småbenen. ”Jag har mycket bensin med mig”, sa han glatt. Med ryggan fylld med vattenflaska, festis, banan och kex. Ett litet äventyr som kändes stort för Storalillebror.

Det var varmt så varmt i början av veckan. Iskaffe, en god idé! Jag brukar bara proppa ett glas med is och ha hälften-hälften kaffe och skummad havremjölk i.

Till en snabb vardagsmiddag; barnens favorit-pasta. ”Kräftstjärtspasta”. Enklare och snabbare maträtt får en leta länge efter. Slurp säger det och så är fatet tomt. Vill ni ha ungefär-receptet kanske?

Det var mycket fokus på trädgårds- och odlingsytorna. Bland annat, så byggde Byggmästaren odlingslådor i växthuset. Virvelvinden? – han hade fullt upp…

Vi gjorde ju ett nytt jordgubbsland också, ja! Det var så skitmysigt. Tog sin tid. Vi hjälptes åt, lilla hemmagänget.

Rabatter togs om hand. Men nej oh nej, jag hann inte runt överallt… får jobba vidare under nya veckan nu. Så tillfredställande att se hur tjusigt det blir, av lite rensning, kantskärande, omläggande av stenarna..

En eftermiddag fylldes med kusinbästis-häng. Vi drog till vitsippeskogen och plockade oss rediga buketter. Avslutade när himlen öppnade sig. Efterlängtat regn!

Mamman tankade ork, ny energi, tålamod, superkrafter.. osv med små tabatapass här och där. Träning alltså, vilket påfund! Gulligaste extravikten hade jag också!

Så blev det fredag. Ledig dag för skolbarnen och därmed alla hemma dagen lång. Bästa som finns. Vissa firade med att måla, medan det stormade jäkel utanför fönstret.

Vi fick också finfin bark hem till gården. Längtar sååå efter lite tid där ute i köksträdgården nu under kommande vecka. Då ska det bli tjusigt och odlingsfärdigt där!

Lördagen gjorde vi till en liten fest. Makade årets första rabarberpaj, lagade god mat och bjöd hem älskade människor.

Morsdagsfirarsöndag. Småkusinerna lekte tätt intill. Vi somnade som smågrisar i ett trassel till kvällen. När vi vaknade i morse, var kusinens namn det första Lill-Olof sa.. så förskräckligt gulligt, småvännerna sedan alltid. Och så roligt, med allt prat som sprutar ur den där minimänniskan just nu.

En ny vecka står för dörren! En fullproppad sådan, ni vet hur det är denna tiden på året.. ”som mest. på allla fronter”. Vi åker med! Tar en dag i taget, annars kan det kännas smått övermäktigt när precis, precis varendaste dag är fulltecknad.

Önskeplaner vecka 22

Njuta sista dagarna av maj.. tänk att junimånaden möter upp alldeles snart! Stoppa. Tiden. Nuu. Det är en miljoooon saker att göra denna tid på året och energi är det ingen bristvara på heller.. jag är som två människor under ett år, en björnmamma i idé under vintertiden.. och nu, ganska så tvärtom. Men, vilan behövs alltid.. och mellan alla vår- och försommarbestyr, dimper jag ner i trägungan under björken, vilar, andas.. och insuper. Eller så slår jag i kull mig i vilostolen och tvärsover en kvart medan Virvelvinden långsover i vagnen intill, som komplement till mitt nattasuddande som är helt hopplöst denna tid.

-Fortsätta städandet och jordförbättrandet i hela trädgården.

-Posta ett samarbete med ett fint och så väldans passande erbjudande, till er! Håll utkik!

Födelsedagsfixa! Vi har två födelsedagar på intåg. Enligt väderprognosen ska den här hiskeliga stormen fortsätta, så jag tänker att bullbak blir en mysig syssla en sådan dag. Mästerbagare B är taggad! Födelsedagspresenter ska ordnas också.

Arbetsdag hos vänner!

-Byns föräldraförening har arbetsdag ..och vi ska fixa och greja på både skolgård och vid byns tjärn inför alla sommarlovsbadande gullbarn! (Hoppas att många kommer, det blir kuul!!)

Börja plantera ut! .. kom ju på förra veckan, att jag inte alls kunde plantera ut tomaterna osv. förrän småplanten är ute ur växthuset.. och den, ja den kanske får börja komma ner i jord mot helgen.. om stormen har gett sig. För det finns inget värre än sol och storm vid utplantering, hälsar småplanten.

Börja så? – hade sååå (höhö) gärna velat hinna det den här veckan.. och pärerna väntar också på att få komma i jord.

-Ta en dag i taget! En sak i taget! Stanna upp och pusta.. och tvärnjuta. Den tiden alltså, sagolik…

….

Önskar er alla goda i slutet av maj-dagar och en fin start på den vackraste månaden jag vet. Ta hand om er! Allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4