Så lämnade vi gården… vinkade hästar, katter, renoveringsstök, blomster och grödor… och världssnälla gårdsvakter.. hejdå!

Att börja en lång bilfärd, sviiiintidigt på morgonen, det är ett småttinglivslifehack. I ett kick hade vi kommit långt, långt medan barnen bara fortsatt att sova. Rasta sig med önskemat, lek och bensträck.. alltid uppskattat!

Iväg det sedan bar, över böljan den blå.

Så alldeles oerhört härligt, att titta på, tyckte Lilla O.

Vips var det hemfärd igen och med oss hem, en oräkneligt stor skara sommarminnen. Här, med några timmar kvar till hemma, vårt älskade Höga Kusten, så började hemlängtan att smyga sig på… något vi inte känt av (faktiskt! …hemmkära som vi är!?) på hela tiden… och titta! Nyplockade skogshallon till mellisfilen!!

När vi rullade in på gården sent i lördagskväll, efter nära tio dagar borta hemifrån vår älskade gård, var alla ungar som sovit i timtals i bilen nu vakna. Lillminsting hann i ett nafs rusa ut på gräsmattan och plocka ihop stortraktorerna han inte haft med sig på turen. Och in det sedan bar för att möta alla katterna och sedan snabbt ut för att ropa på hästarna som alla tre kom emot oss där vi stod hela familjen samlad.

Så himla fint att åka bort för ett slag, till en älskad plats. Bryta av. Ladda om. Och sedan få komma hem. Till vår plats på jorden.

Sova ut, dona runt. Plocka gammblommor, klappa katt. Packa upp, vila sofflock. Slumra, medan regnet faller..

Så solade det upp och ut kutade barnen, som lekt inne under regniga timmar… tagit sig genom hela hemmets allllla prylar, utklädningskläder, spel, pyssel.. sådär som barn gör, när dom varit iväg hemifrån.. ja dom bara ÄLSKAR att vara hemma igen, av hela små kropparna och själarna.. Borta bra men hemma bäst.. och smultronen smakade himmel!

Vecka 28 avslutades med att den allra första buketten plockades från blomsterbäddarna. Fullkomligt älskar årets karamellrosa lejongap och ljusgula phlox.

….

Long time no see, vänner!

Men nu är jag åter här! Jag tog mig bara en liten skriv-vila, förstår ni. Ni är så oerhört gulliga som hör av er och undrar om något hänt eller så. Jag ska berätta för er om resan vi varit på, nu under veckan. Så lova att kika in här nu, så hörs vi!

Nu tar vi måndag här hemma på gården. Vi ska jobba oss igenom trädgården, jag bland bäddar och rabatter medan M och Lillminsting klipper gräs. Gräsklipp kommer att hamna på bäddar där vi täckt för lite och som därför fått en del ovälkommet ogräs. Så en ny omgång sallad ska jag också ordna, snigel-asen har gjort att en bädd är helt saboterad och behöver en omstart. Nu är det bara att påbörja Årets Snigelkamp (ge mig dina bästa tips, snälla snälla!). Jordgubbslandet dignar, så det är tre storasyskon som är beredda att rycka in, för att ordna oss alla ett mellis jag tror vi kommer mm-a mer än en gång åt.

Hoppas, hoppas, hoppas att ni har det gott! Så hörs vi imorn igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4