Julikvällssolen lyser in i Salskammaren.. vi går in och kikar, vetja!

Till sommaren lyfte jag bort den tunga äkta -oäkta- mattan. Såpskurade golvet, drog ner dom mörkare gardinerna och putsade fönster. Klädde Salskammaren för sommar… med de vackraste av hemvävda linnegardiner, fyndade i andrahand.

Ni fick hjälpa mig, inne på Instagram, att rösta för vilken färg på sommarmatta det skulle bli. Vi var så överens. Skogsgrön trasmatta det skulle bli. Så nöjd, så nöjd med den.

Men näeh, låt oss prata om gardinerna lite till. Jag vann dom på auktion, för några små hundralappar. Hemvävda, med hålsöm. Jag önskade kunna hänga upp dom med riktigt tidsenliga hängen… återigen, bad jag er om hjälp. Och två stjärnor, var världssnälla och skickade finpost till mig…

.. med så vackra gardinklämmor. Små detaljer, som gör så mycket.

Lilla lampan där på skåpet, är också ”ny”. Den kommer jag vara glad över varendaste gång under hösten och vintern, när man kan gå och tända där i mörka hörnet.

På bordet ligger sommarens loppades duk. Som jag inte alls letade efter men som bara hängde där på välsorterade loppisen.. och GLODDE på mig. Den skulle med hem. Kraftigt, gammalt, gammalt linne.

.. med så söta broderier. Min mor säger att min Mormor hade en snarlik om inte en helt likadan. Då känns det bara som meningen att det ska vara en sådan här hemma.

Sommaren där utanför. Pelargonen som växer vilt..

Det var Salskammaren i julikvällssol, det. Med en stycke ny matta och en hop andrahandsfynd.

Så trevligt att du tittade in!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4