Det är måndag och här kommer Veckans Drömgårdsrapport!

Veckan där augusti blev september och dahliorna var sagolika..

Måndagmorgon. Storasyskonen har just skjutsats till skolan. Morgonrundan till djuren är tagen. Vi går sedan in och äter lite mer frukost, sörplar kaffe, stuvar bort disk, ritar lite, drar igång en tvättmaskin..

Vardagseftermiddag. Prata om dagen. Äta mellis, kanske det som just bakats. Pyssla. Checka läxorna. Vila. Prata. Vara. Tillsammans.

För jämnan-skitiga morsan gjorde sig ren och kalasfin. Tisdagen bjöd dubbla kalas nämligen!

Småpresenter, en endaste köpt, resten hemmapysslade. Blommor och grönkål från landen. Och iväg det bar!

Först barnkalas för sötnosen H som fyllde 4 år.

Hem till blommorna, binda ny bukett och sedan iväg till barndomsbyn och överraska älsklingspappsen som fyllt 75 år.

Hjärtevarma, kloka, påhittiga, problemlösande, starka Älskade Pappa. <3

Mitt i veckan bakades det bullar för fullt i gammköket. Småbrorsorna var så urbota gulliga där dom grejade tillsammans, ni fick ta del av bakandet genom en film, HÄR.

Vi dukade upp mellisfika av godaste sort, så kom skolbarnen och Morfars och mumsade med oss sedan. Vardagsguld!

Två småstunder under veckan, var det bara, bara Mamma och Lillminsting och alla djuren hemma på gården. Två storasyskon i skolan. Och StoraLillebror, han susade minsann iväg och lekte tillsammans med byns andra ”Kottar”. Föberedelse på lagomnivå, inför nästa höst och skolstart, precis såsom S och J gjort. Aj mitt Mammahjärta, å ena sidan. Å andra? -TACK för att jag får uppleva det här häftiga, att vara hemma med barnen, låta dom starta livet mjukt och få följa utvecklingen från nära-nära mamma, jämt-jämt, till att få putta lillungen ur boet, sakta och se hur hen modigt och självklart släpper taget.

Och. Så himla, himla mysigt att få ge all min tid och uppmärksamhet till Lillminsting för ett litet slag. Lilla människan som ständigt är på nya upptäcksfärder över gården. Han har så hiskeligt mycket att göra förstår ni, dagarna i ända!

Augusti blev september.

Och medan jag nattade barnen, hörde jag hur M och Svärfar kämpade på där nere i hallen. Linneskåpet jag pratat om, som visst ska ha en underdel också, egentligen.. var tuungt och är såå fint. Står nu och pausar, inne i hallen så länge. Du! Hojta om du bor här i närheten och har en redig nederdel som skulle passa detta skåp…. .annars är det nog så att jag behöver leja en snickare i närheten till den saken. För skåpet vill upp till taket, det ser man ju, eller hur?

Det blev fredag.

Fullkomligt ÄLSKAR våra fredagar där vi gosar ungar och jobbar, båda två tillsammans. M hjälper mig med något som ska filmas/fotas, vi grejar med saker som behöver grejas med på gården.. och så vidare. Allt i salig blandning med ungarna som det passar dom bäst. Här, en stund av äppelplock nere hos Pinglangrannen. Hon har dom bästa mosäpplena och vi har lyxen att få plocka.

Äppelmos makades!

Istället för att dela upp mosandet som vi annars brukar, valde vi att bara ”kötta på, iiiin i kaklet”..så när vi la oss till fredagnatten, hade vi våra 35 liter äppelmos i frysen.. och endast EN gång att diska kittlarna osv. Bra val, kände vi… men orkade sedan inte något mer skördande under helgen. Lite lingonsylt kokades. Men det var det. Så nöjda!

Lördagen var en sommarvarm och solig historia. Vi donade på med allt möjligt, allihopa. Plockade blommor och brummade fyrhjuling, till exempel.

Och så bjöd vi över vännerna på lördagsmiddag. Det är så kul att laga mat nu när landen dignar av gott och vackert.

Söndagsturen med hästarna och den skäggige. Maa-gii.

Vi hann prata till punkt, finula framtid och drömma stort och smått. Efter en timme på vift kom vi hem som två fulladdade päronbatterier.

En färsk bukett blomster på köksbordet… en så god avslutning på den gångna och en så god början på den nya veckan. Nu väntar en hel septembervecka och jag tror att den kan bli mer än god. Livet bjuder ofta så många, många små guldstunder.. bara vi är beredda att titta upp, skapa och fånga dom…

Önskeplaner Vecka 36

-Njuta allt vi kan av septemberdagar, en i sänder! Tidig höst-dagar, som utlovas soliga och sommarvarma!

-Fortsätta skördandet! … plocka mer äpplen, nu för att göra årets äppelmust!

-Dona ute i trädgården med massa kul jag ska visa er sedan!

-Avsluta veckan med septemberhelg fylld med något vi längtat så otroligt mycket till! Måå alla hålla sig friska så roligheterna kan bli av.

Önskar er alla en fin vecka, ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4