”Vad ska vi äta idag?”

.. har du hört den frågan du med? 😉 Så var det en dag här hemma där jag inte ens var i närheten av att kunna svara.. det stod helt stilla, mammahjärnan var trött så trött. Men tillsammans med barnen sökte jag runt inne på Coop.se efter något enkelt recept. Vi haffade ett vi tyckte lät gott, hade inte alla ingredienser hemma men gjorde en variant. Bytte och lade till. Ett hittepå, som blev så löjligt gott. ALLA barnen åt, med god aptit. Ni anar vinstkänslan!

Känner också att vi vann en sån där braig ”när vi är jätte många-maträtt” eller ”laga storkok och kunna göra matlådor att frysa in-maträtt”. Såna gillar man ju, bådeock alltså.

Här kommer ungefär-receptet!

Krämig, bus-enkel Fläskfilépasta

(Till ca 8 portioner)

Ingedienser

  • 800 g tagliatelle
  • 1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
  • smör
  • salt & peppar
  • någon matsked soltorkade tomaterkräm
  • några matskedar strimlade soltorkade tomater
  • 300 g färskost
  • Någon dl creme fraishe
  • Någon dl grädde
  • en skvätt vatten efter tycke

  1. Skär köttet i ca 1 centimeter tjocka skivor.
  2. Dundra i en redig smörklick i stekpannan/gjutjärnsgrytan och bryn köttet till fin färg på båda sidor. Salta och peppra också, förstås!
  3. I med färskosten, soltorkade tomaterkrämen och strimlade soltorkade tomaterna.
  4. Tillsätt creme fraishe, grädde och vatten efter tycke och smak..
  5. Låt alltsammans puttra ca 10 minuter. Smaka av! Klart!
  6. Servera till nykokt tagliatelle! .. vill man gojsa till det alldeles otroligt gott, så kan man ju på direkten, innan servering, blanda ihop alltsammans på ett härligt fat med sallad på toppen… eller som vi, var för sig, så var och en får bestämma!

….

Mm, det här är verkligen en nykärt tips från oss! En rätt som passar både till vardag och fest!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4