.. ja, det är barnen som döpt denna hittepå-rätt till just det; Mammas Magiska Myckling.

Alliterationer är ju fasligt festligt, eller hur! Och faktum är, att denna rätt känns lite magisk, också. Det är liksom känslan man får när alla fyra kidsen älskar maten som ställs på bordet. Dessutom så larvigt enkel. Här ska ni få (ungefär-)receptet, vetja!

”Mammas magiska myckling!”

Ingredienser (till cirkus 6 personer)

-Ca 1 kg kycklingfilé, fryst eller färsk, båda går finfint

-En liten skvätt vatten

-1 liten burk soltorkade tomaterkräm

-5 dl creme fraishe

-1 pkt fetaost

-salt & peppar

-smör/olja till stekningen

Gör såhär:
  1. Putsa kycklingen, dela filéerna i lagom stora bitar och bryn i en stekpanna med smör/olja
  2. Låt bara kycklingbitarna bli vita/få liite färg, sen lägger du bitarna i botten av en ugnsfast form
  3. När stekningen är klar, häll lite vatten i stekpannan så får du en god sky som du häller över ugnsfasta formen
  4. Blanda cremefraishe, soltorkade tomater-kräm tillsammans med smulad fetaost.. salta och peppra en aning också!
  5. Pytsa över blandningen över kycklingen och bred ut till ett slätt täcke
  6. Skjutsa in i ugnen, i 200 grader, cirkus 35 minuter
Tillbehör:

-Barnen vill helst ha ”viiitt ris”…

-Medan vi päron gärna äter detta till en couscous-sallad. Då kan man blanda couscous med vad man nu har hemma. Denna gång blev det tärnad paprika, spenat, strimlad vitkål, kikärter, fetaost ... ringlar olivolja över och drar några drag med salt-, och pepparkvarnen. Otroligt enkelt alltihopa och himla, himla gott!




Mamma Magiska Myckling, alltså! Prova!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4