Att få vakna till fredag med massor av energi! Så härligt!

Det är något så tryggt och vackert, med övervintrade pelargoner, tycker jag. Den här såg för risig ut för ett par månader sedan… men inte nu. Ny kraft är åter och nu kommer blommorna.

Att gå in i Tvättstugebadrummet och skölja ansiktet med kallvatten och se solkatterna i kring… God morgon!

Utanför! En riktigt kylig och isande blåsig fredag. Ut åkte täcken och kuddar och djupa andetag insöps. Utemöblerna som stått ute sedan vårvinterns kalas, är mer än beredda att börja använda på vårvis nu.

Barnen och jag trampade oss fram genom köket…. som delvis plötsligt är orange. Spännande. Och väldans långt ifrån den färg vi sedan tänkt. Men vi kör litet grundvarv av tager vad man haver-blandning.

Barnen åt frulle och morgonmyste framför lite barnprogram, men jag hade knappt ro med morgonkaffet idag. Så mycket bubblande energi inom mig så jag följde flödet… och var ungefär överallt på samma gång. Gjorde ett städryck igår och fortsatte idag.

Drog nu fram sängarna och dammsög under. Vädrade, dammade och bäddade in. Min och den skäggiges vintergarderob som plockats ut under veckan, bars ut till klädförrådet.

Såg i samma veva hur vansinnigt skitig pärlsponten i trappen var..

Såptorkade den och trappen och voilá, istället för brungrått blev det mjukt ljustgrått istället igen.

Överallt, både ute och inne, syns projekt, stora som små. Kreativt kaos. Milt sagt.

Under veckan har jag rensat och städat i barnrummen. Samt flyttat ”lillbibblan”, till övre hallen..

Det här lilla projektet får fortsättas någon annan dag.. men titta! Så urbota söta böcker barnen fick med ”Gun-posten” häromveckan. Sötaste jag sett! Familjevännen som sänder barnen post av olika slag titt som tätt. Så himmelens mysigt!

Odlingsrummet har redan börjat få ont om plats, så här har ett bar byttor av små rosenskära fått flytta. Det växer och gror så fint, dessa såddes ganska ”nyss” och det är ett utav mina senaste odlingshacks.. att inte börja förodla för tidigt.

Något annat som växer…. kära hjärtanes, så söta små misseongarna är nu, med ögon som orkar öppna sig småstunder. Men det är ju så himla ljuust här ute i vida världen, ju!

Nu började det ordna till sig… de flesta dammråttorna inskrämda i dammsugaren, det doftade såpa… och sista tvätten tvättad och hängd.

”Ordning och nystädat kring renoverinsröran”, så kan vi kalla det. Vi är ju ständigt igång med någon slags byggnadsvård av hemmet, att städa, hålla ordning och göra fint där det går, gör så otroligt mycket för känslan att inte vilja kolavippa, för att det blir för rörigt ÖVERALLT, liksom. Ett tips från en nu ganska så erfaren renoveringstyp!

Den i vanligaste fall fredagsledige pappsen var tvungen att jobba på kontoret idag, så nere i vänstra hörnet ser ni min ena ”hjälpreda” för allt donande denna förmiddag. Ett stjälpreda…. skitgullig, supertjurig och alldeles, alldeles underbar. 2,5 år idag. Vi är ju väldans vana att feja ihop, sjåigt men ändå så förbenat trevligt!

Han surrar dagarna i ända, så himla gulligt med en liten tvåårig pratkvarn.

Olof ha snygga skoj, mamma!”, säger han. Det har han verkligen. Snabbskor ärvda av 10-årige storebror.

Pappa söööj brrrandbil!”, också en fras som måste sägas till alla vi möter.

”Mamma! Sätte hä lumpan, Olof ha PUPP!”. Menar då att morsan ska sätta sig ”här”, på rumpan, så Olof kan få pupp/ammemysa. Ord, jag vet att jag en dag kommer att gråta en vemodets kärleksskvätt åt. Vi ammemyser med andra ord ännu och har precis ingen plan på att avsluta det kapitlet förrän vi, Lillminsting, vill.

Vi dukade fint inne i Salskammaren också.. eller Olof hade fullt sjå med att gömma besticken under finduken samt knövla ihop alla servetter och kasta iväg likt små pappersbollar…

En blåbärskaka snoddes ihop mitt i allt också.. med myycket hyvlat smör på toppen!

.. för nu, nu har Konstruktörspappan och Skolbarnen checkat ut för helg, tagit Lillebror B med sig och dragit mot veckans körövning nere i byns bönshus. Och när dom kommer hem igen, då ska vi laga god middag och ha fredagsmys tillsammans med Kusin E med familj.

Lillminsting sussar nu gott i vagnen och jag har haft en helknasig stund här hemma, där jag suttit och gjort det här inlägget till er, i ett aaalldeles tyst och tomt hem. Nu väntar utetid hos djuren men först en tur med snabbskorna på… får se om jag orkar springa med Olof i vagnen, vårens första löptur med vagn… mm, känner mig sugen, så jag ska i alla fall prova. Ett väldigt vårtecken när kroppen och knoppen vill börja byta ut promenerandet med vagnen, till att kuta med den… älskar det!


Våren hörreni, våren! Så mycket energi, särskilt vissa dagar, idag är en sådan för mig. Vintervilande Björnmor har klivit ur idet, totalis. Men, tro inget annat än att jag ändå, trots ivrigare tider, kan vara svintrött vissa dagar, också. Jag är bara, bara människa. Precis som DU! <3


Hoppas att ni har en fin fredag och får en god helg!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4