Den första junimorgonen.. den första sommarmorgonen.. otroligt vacker. En springtur i värmen fick starta min dag. En stund av flåsande och skönt funderande. Här följer en utav mina favoritdikter. Samt några mammatankar.. God junilördag till er! <3

Hundra sommardagar

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra 
sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra 
sommardar per år,
imorgon är den andra.

Dikt av Caj Lundgren.

Sagolika sommaren!

.. som vi ska njuta. En dag i sänder. Ett ögonblick i sänder. Som alltid.

Den här sommaren känns redan nu lite extra i hjärtat… tänk att vi efter sommaren har hela, hela Tripp Trapp Trull i skolålder, det känns … allt möjligt! Många känslor som samsas, mao. Åker mestadels med på peppen som råder, att få börja skolan är en fantastisk milstolpe i det stora lilla livet. Och det är ren lyx att få gå på vår fina byaskola, så det har liksom inget med den i sig att göra, moderns skav… det är bara det att det gör lite ont? I Mammahjärtat liksom. Vår tredje bäbis.. skolstor, snart, snart? Och det totalt fria livet han levt och lever, hela sitt liv… är snart, snart över. Tacksamheten över att vi totalt följt hjärtat och njutit Hemmaliv med honom till 100%, känns så mäktigt, faktiskt. Och mer skol-redo liten vän känner jag att jag får leta väldigt efter. Så vad är det jag själv så chickt brukar säga? … ”var sak har sin tid, var tid har sin charm”.. jamen så är det ju. Allt kommer bli bra, lilla mamma…

Nu njuter vi sommaren, först. En dag i sänder. Ett ögonblick i sänder. Som alltid.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4