Julidagar…

Högsommar, första små färskpotatisarna upptagna och avnjutna, väntan på höslåtter, sol ömsom regn, sommarlovsbarn som leker med varandra och småvänner från morgon till kväll… besök ett efter annat här på gården och stor känsla av rikedom. Full fart, men ändå lugn o ro, på samma gång. Vi lever vårt bästa liv just nu, alla hemma tillsammans.

Några glimtar från senaste juliveckan kommer här!

Att bryta vardagen och dess rutiner är så gott nu och då.

Vila, pausa och ladda om. Det får mig att längta tillbaka till den älskade vardagen. …Rutinbryt, i lagom mängd alltså. Med det sagt, så finner jag ingen som helst anledning (för att jag älskar det och mår så oerhört bra utav det) att bryta på mina motionsrutiner. I vanlig ordning är jag en stjärna på att strunta i att till exempel vika tvätten, till fördel för ett halvtimmes tabatapass som ger mig såå mycket energi, tålamod, kraft, glädje och ork. Sommarlovsmamman kan njuta sommarlov och ivriga småungar ään mer, när hon prioriterat att pyssla om sig själv också. Sådetså. Men okej, ett litet rutinbryt är ändå, att kunna ge sig ut om lagom-tidiga morgnarna eftersom pappan är hemma.. så lyxigt! Jag är INTE den som tar mig upp 05 och morgongympar nämligen, vilket jag skulle behöva för att hinna innan M drar på kontoret.. men i lagom otta, älskar jag att börja dagen såhär om sommaren.

Sommarlovsmorgnarna! … som kan pågå lääänge. Bland det bästa med sommaren.

Att kvista ut i landet och i ett nafs plocka in flera liter jordgubbar, himmel så härligt. Inget vi varit bortskämda med tidigare, men förra året anlade ju jag och småpojkarna ett nytt jordgubbsland och det har verkligen levererat i år. Äter på morgonfilen, styckefryser och kokar sylt. Och bara äter som dom är, ljuvliga jordgubbarna!

Och titta titta! I år blir det gott om dill, rödbetor och morötter i det här lilla landet. För att vi orkade göra förarbetet bra i år, M fräste gång efter gång och vi brände också fårorna fria från ogräs innan sådd..och att vattna, ptjaa det går också som hejsan.. tack vara det HÄR bevattningssystemet!

Och titta däär då! En ruvande Hönan Herta! …. meeeen jag var så dum och ville lyfta på henne för att märka upp äggen, lägga under lite hö osv… vilket verkar ha gjort, att hon ruttnade ur på mig, totalis.. och klev av. Avbröt ruvandet och kvar blev åtta små halvutvecklade ägg som skulle ha blivit kycklingar. Suck. Så tråkigt, hoppas hoppas ändå på kycklingar framöver!

Vi har umgåtts med älskad familj och släkt. Så himla fint att se Lill-Olof leka bredvid Astrid och Moffe (Martins Morfar) , som åkt ända från Norge och strösslade kärlek, nystickade strumpor och gamla bilar som Lillminstingen lekt med jag vet inte hur många timmar senaste veckan. Själva bjöd vi på gofika och en rivig, högt Moffe-önskad tango… på felan och guran alltså.. det var kul!

Hemestrat med ”Kollektivet”, aka Familjen B, har vi också gjort. Vi är som ler och långhalm familjevis och älskar precis samma saker. Som att gå och ooh-a i byns hembygdsgård och vilja plocka med attiraljer och färgkombinationer med oss hem, både till torp och gård, med ens!

Myskväll i Drömtorpet! Följ Nathalie, Torparfrugan ”min”, och gänget, –HÄR på instagram vetja! Mitt favvis-ig-konto!.

Starta upp något nytt stort projekt? -Aaabsolut! NU! …. Hänga upp en sketen handdukskrok? -Nix, det kommer dröja ett år eller så…. ja, så funkar vi.

Men se nu, nuu har Badrumstvättstugan en nyloppad handdukskrok. Och till och med nysydda spetsgardiner, som ni ju redan sett.

Titta HÄR om du missat denna storslagna, ytterst världsviktiga nyhet.

Vi har också tagit det sista kattunge-farvälet. Det allra, allra jobbigaste. För Rolf, jag menar Rolfina, flyttade så långt. De andra småkissarna, kan vi lätt hälsa på och har så redan hunnit göra, så fint. Lilla Rolfina, lever nu en bit norrut.. på en absolut drömmig plats, på stor gård, med lugn och ro, kissar att leka med, fritt liv, gullbarn och härliga jaktmarker. Kattungekapitel (ett?) avslutat.

Hovvård för hästarna har också hunnits med. Minstdrängen checkade läget!

Trädgårdsplock! En ge-bort-bukett.

Så blev det fredag och tillsammans med den skäggige och Torparna, var vi och såg ”Höga Kusten, -Ett Bygdespel av Tomas Ledin”. Och det, var bland det bästa jag någonsin sett/hört. Lockad till gapskratt, jädrar anamma och snyft och gråt.. under en och samma föreställning. Ståpäls och 100% vidare rekommendationer att gå och se denna föreställning och du får möjlighet.

Jonas och Svea till vänster…Ma.. Jonas och Svea till höööger. Ni som fattar, ni fattar. Så mysigt att få vara iväg, bara vi fyra päron på vift.

Medan, levde våra kids livets liv hos sin Mormoster och gänget. Så otroligt lyxig kväll, för oss alla! Och där ser ni Kajsa-Stina, ja. Hon trivs i sitt nya hem. Tror jag det! Och till höger, en nynattad plutt… bild skickad från proffs-barnvakterna… typiskt skön bild att få som Hönsmorsa som undrade hur i hela friden lillungen skulle kunna somna utan ammemyset…

Helgen innehöll mys, sjödopp och sommarkvällshäng med barnens Mormor och Morfar.

Drömgårdens bageri jobbade på för fullt medan småvänner lekte intill.

In på sena lördagnatten höll M på och skruvade i alla slåttermaskiner och gjorde Pelle-traktorn redo för sommaren höskörd… ”imorn slår vi”, sa vi. Med pirr i magen.

Avslutade hela juliveckan, det gjorde vi tillsammans med mannens ena kusin med familj. Gofika, lek, häng, sommarmiddag. Fantastiskt trevligt och småpojkarna fann varandra i ett nafs. Tutade stortraktor och byggde pussel och babblade på. Så fint alltihopa. <3

Söndagkvällen var mer än vacker.. men som ni märker.. iiingen slåtter påbörjad. För vips var prognosen ändrad och vi fegade ur.. klokt sa proffsen…

Sista hela juliveckan är här och i full gång.

Vi donar med diverse småprojekt.. och den fortsatta enerverande väntan på att finna en väderlucka, så vi kan ta in höet. Dopp i sjö och hav, långa frukostar med kaffesörpel med det absolut härligaste sällskapet jag kan tänka mig. Köksträdgården växer på sig mer och mer.. och jag har börjat längta efter bärplock…

Vi varvar också sommarlovande med förvärvsarbete denna vecka, Brandmannen har jour hela veckan och jag har fotat och filmat (klippt, redigerat, textat osv) en kampanj som jag hoppas att ni ska tycka om (dessutom med en väldigt trevlig rabattkod! Håll utkik!). Ni vet; ”att välja, är att välja bort”. Och att kunna styra över vår tid, att kunna vara hemma barnen, ÅRET OM, är största rikedomen för oss.. och den friheten vinner vi ur vårt eget ekonomiska snurr.. det där som inte pausas, bara för att det är semestertider. Vi skulle inte byta bort Drömgårdslivet mot något. Men jag förstår, att det är lätt att tro att vi bara är hemma och lediga så mycket… om man inte ser helheten…

Ok, kompisar! Hoppas så att ni har det gott mitt i högsommaren! Så hörs vi alldeles snart igen. Jag har faktiskt något så himmelens roligt att berätta för er. Inget stort för världen. Men för oss här på gården… återkommer om någon dag eller så.


Ta hand om er, allt vad ni kan. Så hörs vi!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4