Den allra sista hela veckan i juli…

… här kommer några glimtar från den;

Vi började på ett helt underbart sätt; en heldag ute vid havet. Tillsammans med Mormoster och gänget samt Mormor och Morfar. Så stilla och varmt i vattnet. En dag som blev ett sommarminne med ens.

Till kvällen när vi kom hem, var barnen helt hejdlöst peppade på att vi skulle filma deras nya skolryggsäckar, från Beckmann.

Himmel så roligt vi hade, barnen fick helt bestämma hur vi skulle skapa filmen tillsammans. Med koden EMMELI25 kan vi ge er 25% rabatt på hela sortimentet hos Beckmann, (29/7-1/8), kika på alla väskor och ryggsäckar HÄR, vetja! OTROLIGA!

Och hur hela filmen blev, kan ni kika HÄR

Julitisdag med regnskurar. Perfekt för att baka bullar…

.. och gå med nybakt och liten blomsterbunt till andra sidan lillåkern, för att gratta Tant G som fyllde 90 år. Förstår ni, så fräsigt!

Det här är också fräsigt! Att torra knölar och små frön kan bli vackra blommor till sist.

Mm.. många goda stunder ute i trädgården har det blivit.

Pauser likaså! En iskall jordgubbssmoothie, med bär från landet. Inte äckligt. Inte alls, faktiskt.

Kreativt kaos har rått. I vanlig ordning. Just nu har M ”ett litet semesterprojekt” för sig. Ett alldeles hutlöst oviktigt och alldeles underbart sådant. Ni som följer oss i storys har ju sett… verandan håller på att få sig en liten uppdatering.

… återkommer nog mer om det här längre fram.

Barnen har snickrat och pysslat. Älskade små kreativa själar.

Sommarlovsungar i syn!

Mot bad i lillsjön med kompisar!

Lilla morgonturen… för att ropa på Sallekatten som för första gången någonsin dragit på långtur hemifrån. Må han komma hem igen…

Luktärtsnjutet är enormt i år. Förra året gick det bara så dåligt för mig med luktärterna. Men i år får jag revansch,

… och plockar och plockar. Njuter och njuter. Doften är underbar!

.. den här doften också. Älskade Fjädern. Jag kan känna mig hur slut som helst (som efter en hejig dag mitt i småttinglivet, ni vet.. ), sen går jag till hästarna och pysslar om dom, kliar gosar, andas och är. Själagott så det förslår!

Söndagen fylldes med brödbak..

…gallring av morötter!

.. och SLÅTTER!

Ja, nu bara körde vi. Allt på ett kort. Prognosen såg finfin ut. Slagningen gick prickfritt, inget larm gick för sista-dags-jourande Brandismannen och allt på alla fronter höll ihop..

Idag är det måndag, alldeles i slutet av juli. Och vi vaknar till en för, för, för nervkittlande väderprognos.. det finns en chans att vi lyckas hinna få höet torrt och bärgat innan regnet kommer… men det finns en lika stor risk, att det bara blir pannkaka. Så, ja.. ungefär där har ni oss kommande dagar.

Knäpp händer, håll tummar och så vidare, är ni snälla.

Något säger mig att Bondmoran och hennes Bonden Blom om några dagar kommer att likna slumrande radarparet Bertil och Sivert, men just just nu, är energin på topp och vi kör på!

Slåttanna, så underbart lyckligt och arbetsamt på en och samma gång. Hoppas att juli får det avslut vi drömmer om…. att höet för våra djur, är intaget.

Önskar er alla ett gott juliavslut, så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4