(Inlägget är i betalt och så stolt samarbete, med Norrmejerier)

Det här var i söndags!

Dagen innan hade vi äntligen tagit oss i mål med stormockandet av försommarbetes-hagen och skulle nu få släppa ut hästarna där, på årets första gröna gräs.. det puttrade av förväntan i luften, hos både två- och fyrbenta.

Hästpojkarna njöt så otroligt. Minsthästen, han hade inte bråttom ut.. han får ju vara ute och beta fritt på vår gräsmatta dagligen, och hade just varit ute på sin grässtund.. vilade nu gott i skuggan i ligghallen. Älskar att pyssla om våra djur och känna att dom mår gott.

Och medan hästarna njöt i nystädade, gröna hagen.. fortsatte vi andra skitjobbet i stora vinterhagen.

Torparna bangar inte på något och länge har vi längtat till ”Skitdag med familjen B”…en alldeles ljuvlig ”skitdag”, en sån där vi kunde förena nytta med nöje.

Umgås, mått gott, få hagarna fräscha, jobba ihop gödsel till allas våra odlingar..

Kämparglöd på max!

Och sen var det dags för mat- och fikapaus!

Jag startade grillen och skivade upp det som vi alla efter svettiga arbetet nu suktade såå efter;

Norrloumi! Den helt fantastiskt goda, svenska grillosten gjord på Norrmejeriers mjölk.

Vi grillade korv och hade norrloumin som extra tilltugg. Den är suverän i en matig sallad också, tycker jag. Går att steka i stekpanna förstås men blir som allra, allra godast på grillen, är mitt tycke!

På tal om grill!

-Just nu har Norrmejerier en tävling där du kan Swisha en Norrloumi till en vän och därmed vara med i utlottningen av en grill från Weber till ett värde av 10 000 kr! Galet bra, eller hur!?

Direkt till tävlingssidan kommer du om du följer länken HÄR!

Barnen älskar också norrloumi! Glädjande till dig som kanske inte bor i Norrland, är att du kan köpa den över hela landet!

Vi fikade sedan också.. och kakan var förstås bakad på smör från Norrmejerier.

En självklarhet för oss, både vi matlagning och bakning.

Hemgjorda glassbåtarna gjorda av Norrmejeriers vispgrädde, fyllda med hemkokt hallonsylt…. mjaa, dom var inte heller dumma vill jag lova. Och hela alltet; GOTT, SOM GÖR GOTT!

Vi har inga egna kor som vi kan mjölka… så tacksamma för alla duktiga bönder här norr som håller boskapen öppna och dessutom har den allra ljuvligaste adressen för en ko.

På söndag, 18 maj, åker vi till Åsäng och myser, Veras Betessläpp väntar och vill du som vi, se när kossorna springer ut på grönbete, kan du kika in hos Norrmejerier (norrmejerier.se) för att finna tider och passande platser för betessläpp nära dig!

Varmvåren är här hörrni, underbart för både två- och fyrbenta eller hur!?

Pppsssst! Glöm inte att vara med och tävla om fina grillen… alla info finns inne hos Norrmejerier!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4