Påsk-kaka
(eller Sylviakaka, eller … ja, kärt barn har många namn).
Kakan;
- 6 dl socker
- 4 ägg
- 300 gram smör
- 4 tsk vaniljsocker
- 9 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
- Vispa ägg och socker. Så länge att du är redigt less. Du har igen det sedan i luftig och übergod kaka!
- Smält smöret
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om väl
- Rör ner mjölblandningen i ägg-och-socker-smeten.
- Hiva i mjölk och smör i resten av smeten och rör om tills smeten är len och fin.
- Häll smeten i en smörad långpanna
- Skjutsa in i ugnen, ca 25 minuter, i 175 grader. Håll utkik!
- Ta ut kakan och låt den svalna under tiden du gör glasyren!
Glasyr;
Inga exakta mått. Men på ett ungefär.
- 150 gram smör
- 4-5 dl florsocker
- några teskedar vaniljsocker (efter tycke och smak)
- 2 äggulor
- Och gärna lite vaniljpulver också om du har, för ljuvligaste vaniljsmaken!
Gör såhär:
Koka ihop alltsammans. Äggulorna sist och rör i lite fartig fart för att ”få ihop” det smarriga. Låt svalna något innan du häller över glasyren på kakan och strösslar med vad du nu vill. Kokos eller något tjusigt strössel. Jag valde ett påskigt och pastelligt som kändes passande för nuet!
Recept på ett stycke Solgul Påsk-kaka, alltså! Solskenskaka. Sylviakaka. Det finns säkert ännu fler namn på samma kaka. God så det förslår är den i alla fall. Jag längtar efter utslagna påskliljor och ute-på-trappen-fika i påskhelgen!
Vad ska ni göra i påsk? Så roligt när ni delar med er, ni med. <3
Så härliga bilder!
Tack snälla!! <3
Den där kalan ska jag göra till påsk,, verkar vara så god,,,, vilka härliga bilder
❤❤❤
Är det dubbel satts i receptet här ovan? 😍
Följ bara receptet så blir det rätt! Jag har själv dubblat det, och skrivet det i dubbelsats.. dom där orden bara förvirrade ju!! Så dumt av mig. Tog bort dom nu. Så, bara följ det som står så får du en hög och fin och good kaka! Lycka till! <3
Himla himla god, lätt att göra och så blir det så mycket av den också.. strålande! 😉
Blir att baka dessa i morgon. Ser smarriga ut.
Så roligt! god bakning då❣️☀️
Jättefin och så god den ser ut att va! Måste testa. Men undrar hur du kan få så fint skurna bitar ?
Den är otroligt god! Jag låter kakans glasyr stelna väl, då brukar det vara lätt att få fina bitar 🙂 Annars kan man ju alltid ställa hela långpannan i frysen en stund, så är det också lätt att skära raka bitar 🙂
Älskar silverkaka (kärt barn har verkligen många namn) i all sin enkelhet 😀 Lovely!
Mums! Och det var ett sött namn på kakan, tycker jag! 🙂
Passa lamning och släktkalas samtidigt! Älskar att mina släktingar kommer hit när jag har svårt att lämna gården under intensiva april. Knytis och toppat med en påsk-kaka så blir det perfekt!
Jamen, så himla fint!!