Ännu ett gäng septemberdagar ligger i hjärteasken.

Innan vi kikar på nya veckans planer, kommer här några glimtar från veckan som gick;

Måndag förmiddag och det var starten på en väldigt fartig vecka.

Hade tagit fram kött ur frysen till dagen innan, men det hanns inte med mitt i äppelmustandet. Så, som tur i oturen, blev det istället en himmelsk gryta att äta av under veckan. Jag följde det HÄR receptet. Jag hade funnit högrev på ”ät snart-pris” och det är sannerligen något jag kommer spana efter igen efter att ha lagat detta.

Till kvällen slöt föräldraföreningens styrelse, plus andra hjärtegoda föräldrar, upp. Vi hade en helkväll på skolgården där vi målade roliga hagar, löparbanor osv. Något som kom att bli så väldigt uppskattat av barnen. Väl värt att komma hem iskalla efter att ha jobbat i tjurig höstblåst kvällen lång.

… för just så; hösten kom. Med besked.

Det öste ner regn, stormade och gulnade löven yrde från gammbjörken. Men vi höll humöret uppe väl, där vi tjavade fram med vår fyrbente granne.

Hästarna lurade vi in i ligghallen, med mat strösslad där inne.

Det tre hönorna och tuppen, fick komma in i hönshuset igen och vi ordnade en ny liten lya inne i lagården, till Lilla Familjen. Det, var bland det klurigaste vi gjort.. flytta en tokig hönsmamma. Men till sist gick det. Puuh..

Mitt i veckan nu och tro det eller ej, men mamman hade nu varit iväg på vift och Lillminsting hade varit hemma med pappsen istället. Ett litet Nanny-uppdrag ena dagen, följt av ett litet inhopp i skolan den andra dagen… det sistnämnda var ju bara drygt åtta (!) år sedan sist, men kändes så ”hemtamt” och kul! Två dagar med några timmar på vift vardera dag och jag kände mig så, så, sååå nöjd att vara hemma på gården igen bland alla ungar och djur och bloooommorna.

Torsdagkvällen mötte upp med en brandman på vift men istället middag med frugan och nästan alla barnen. Ett något decimerad kollektiv. Men en så fin kväll.

Fredag. Sol. Och varmt igen.

Och vi drog till skogs. Med fikakorgen, bärplockaren, täljkniven… andades djupa andetag… och fotade/filmade något ni får se på söndag. Något så fint, så fint, sååå fint.

Drösade hem sedan och tog fredagsmys.

Lördag nu. Och jag undrade om det här kanske skulle bli den sista rediga blombuketten innan frosten skulle komma..

Vi kammade till oss och drog på dop för en älskad liten tjej. I Själevads kyrka. Finns det ens en vackrare kyrka?

Och så blev det söndag. Mycket riktigt; den första frostmorgonen var här. Så vackert. Så vemodigt. Tacksam att vi haft sinnesnärvaro att täcka det vi önskade i köksträdgården, kvällen innan.

Tacksam också, att det verkar ha varit en himla snäll liten frostknäpp. För de allra flesta blommorna, till och med dahlior som är så känsliga, överlevde väl. Nu ska här toknjutas till ”den riktiga” frosten kommer.. sådär så att det är finito alldeles, menar jag. Nu blev vi bara lite påmind om förgängligheten och får andaktsfullt njuta vidare bland luktärtsdoft och blomsterprakt.

Veckans sista dag.. jag var tvungen att jobba vid datorn hela förmiddagen. Det gjorde den där långritten än mer ljuvlig sedan. En klassisk söndagmiddag på toppen av allt och tacksamheten över livet sköljer över oss gång på gång.

Nu är en ny septembervecka här och jag känner mig alldeles pirrig i magen. Ser fram emot en vecka med massor av tid till att dona med sånt vi behöver ta tag i här hemma. Förra veckan var himla, himla fin men innehöll liiite för lite ”luft” för min smak. Såna veckor ställer vi in oss, på att det är så, tar en dag i sänder. Men nu väntar ”en vanlig vecka”, med mer luft, tid att andas emellan åtaganden och påteri. Precis så som vi önskar!

Önskeplaner för vecka 38

-Njuta HemmaMammaliv! .. tid med bara Lillminsting, tid med hela skaran samlad, tid med barnaskaran och deras småvänner.. rik, rik, rik känner jag mig mitt i allt detta.

-Slutskörda! ..potatisen, dillen, zucchinin… potatisen har vi hittills tagit upp i ett nafs under en och samma dag, men se det kommer nog tusan inte gå i år.. all övrig odling har gått som smort i år.. men potatislandet… hujedamig, så mycket ogräs som tog över. Och vissa kål med potatis är angrpna, tack och liv inte allt men en hel del… det återstår att se om vi lyckas fortsätta självhushållandet av potatis ännu en vinter eller om vi kommer måste komplettera med köpes…

-Hänga med hjärtevänner! Dejt med Bästis-Idan och hennes lilltjej en dag. Och så möter vi upp ”Torparna” förstås.

-Jobba med ”sånt som inte syns”. .. Redigera bilder. Skriva texter. Skicka in utkast. Förhoppningsvis få godkänt. Och så vidare och så vidare.

-Lill-Sivert, vår lille kattpojke, ska kastreras..

-Jobba vidare med hallen! .. nu går vi plötsligt genom en vacker pardörr mellan hall och sal (lovar att visa, har tusan glömt att fota det). Rummet blir mer och mer helt för var dag. Dags att beställa färg till pärlsponten…!

-Septemberhelg! .. med ditt och datt.

Önskar er alla en underbar septembervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4