God morgon måndag!

Vaknar, alldeles pirrig i magen. Men innan vi drar igång den nya oktoberveckan och tittar på nya veckans önskeplaner, så tar vi en kik på veckan som just gick. Den fylldes med;

En otroligt trött måndag. Vi tog oss för något lagom arbetsamt för att starta veckan mjukt. Ta hand om persiljan blev ett ypperligt göra.

Och eftersom lillen älskar att klippa just nu, så gjorde vi just det. Annars är det ju ypperligt att bara lägga persilja i en plastpåse in i frysen, ta ut den sedan och liksom krama om påsen lite försiktigt så går persiljan sönder fint i småbitar. Så gör jag med dill också. Men som sagt, när lillvännen älskar att klippa, så blev det ett så bra hittepå. Och saker behöver ju inte alltid gå fortast möjligast, eller hur? Att inte behöva ha bråttom. Det är lifegoal för oss.

Vi vaknade till en piggare tisdag. En så ofantligt frostvacker, solig sådan.

Var på vift tillsammans med Lilla O, dagen lång. Först urmysiga timmar hos bästis-Idan och hennes lillstumpa, följt av treårskontroll inne i lillstan. Låt säga att det var en strålande dag och att vi återvände hem, trötta och så nöjda med dagen.

Så blev det onsdag och det var så himla underbart att vara hemma igen efter en tisdag på vift. Donade med allt möjligt. Tog en tur till skogen och plockade med oss lite lingonris att sätta på köksbordet, för nu hade minsann den allra sista tagetesbuketten givit upp.

Ordnade också med en liten födelsedagslunch för mig och Storan. Vi fyller år ganska tätt och beslöt i år att fira varandra på tumanhand. Här hade jag gjort i ordning hennes födelsedagspresent. Cissus är en sådan trevlig blomma. Västerbottenssåpas fönsterputs, min nya kärlek. Och ringblommefrön, det kan man aldrig få för mycket utav.

Skink- och ostpaj, med lite smörstekta grönsaker från landet.. grönkål och broccoli, tillsammans med en finhackad gul lök. Till mammabröd och gårdens äppelmust. Himla hösttrevlig anrättning. Såklart gjorde sällskapet det hela <3 Jag hade förstås riggat så att lillen redan ätit och alltså sov sin lur just då när vi skulle äta, så vi därmed fick en sån där skitlyxig, Storan-Lillan-stund. Bara vi.

Lagom till att morotskakan skulle inmundigas kom övriga flocken hem och vi fikade allihopa tillsammans. Fulländat. En stunds ro följt av liiivet! Hela alltet, ett himla fint födelsedagsfir.

I övrigt har de vetgiriga småmänniskorna varit med på ditt och datt i vanlig ordning. Här byttes det från sommardäck till vinterdäck.

Juni och hennes småvänner tycker mycket om att ta hand om ponnyn och det uppskattas av samtliga.

Tjopp så var det fredag och efter en del inför-födelsedag-fix, drog jag och barnen till Drömtorpet och drömvännerna. Lillvännen blev så himla fint uppvaktad, barnen lekte och morsor surrade och sörplade kaffekopp efter kaffekopp. Återvände hem sedan och spenderade kvällen i köket.. ungar blåste ballonger på livet medan morsan fejade och grejade.

Det blev lördag och familjens lilla Virvelvind, fyllde 3 år.

Och hela veckan avslutades med en gråmulen oktobersöndag! Nog var vi lite efter kalas-trötta, men otroligt nog lyckades vi ÄNTLIGEN hitta ”vår gulfärg” till köket. Ni får bättre och fler bilder… ”snart” (när snart är? vet ej. haha!).

Firade söndagkvällen med att bjuda flocken på nytrillade köttbullar till middag.

”Mamma! Köttbullarna smakar ju SOM MORMORS!?”, utbrast ungarna lyckligt och ingen kunde känna sig lyckligare än jag. Världens finaste (och godaste) betyg. Årets rödvinbärsgelé och Mormors inlagda rödbetor på toppen, .. vanlig hederlig husmanskost när den är som bäst. Typiskt gott sätt att avsluta veckan på. Tycker vi, alltså.

….

… men, vänta, vänta, vänta kanske du tänker? Hur gick det med veckans största påhitt? Kakelugnstjofräset? …. uppskjutet. Men bara några dagar. Och vi längtar om möjligt, ännu mer nu. Så till nya veckans önskeplaner..

Önskeplaner för vecka 43

-Leva oktoberliv på en gammal gård vi får lov att kalla vår plats på jorden… ta hand om ungar, gård och djur. Bästa jag vet!

-Välkomna kakelugnsmakerskan! .. åhåhå, så spännande!!

-Nytt påhitt! .. HemmaMamman.. ska susa iväg för ett litet slag.. och lämnar lillen med sin HemmaPappa.

-Fixa det allra sista ute i trädgården inför vintern! .. lökar ska ner i jord..

-Fira in Höstlovet med vännerna!

Nu tar vi måndag!

Jag är lite pirrig i magen, men på ett himla härligt sätt. Ni vet, jag gillar ju det hemtama och trygga… men tycker också samtidigt om när luften vibrerar lite.. när livet liksom känns i hela kroppen? Beroende på läge i livet, betyder det hela olika saker. Just denna höst innebär det helt sonika att jag öppnat för en ny liten pusselbit i HemmaMammalivet..och beslutat mig för att hylla det, genom att vara iväg från det, lite nu och då, när det passar sig. Att få längta, känns så fint. Att vara HemmaMamma är fortfarande mitt uppdrag till 100 %, men nu och då, kommer vi byta av, jag och den skäggige. Och att uppdraget jag tagit mig för, innefattar att jag får vara en viktig vuxen för en hoper gullbarn, där ibland mina egna tre skolbarn, gör det hela bara helt fantastiskt. Så med det sagt, ska jag snart krama lillen och hans pappa hejdå och susa ner på byaskolan tillsammans med Tripp Trapp Trull, för en dag av fröknande. Nyp mig i armen, så kul!

Önskar oss alla en god oktobervecka! Låt oss ta en dag i sänder, göra livet så gott för oss, som vi bara kan. Ta hand om varandra. Ja, ni vet!

Så hörs vi snart igen!




Emmeli

G-VMBJT57ZE4