Dagen började i ottan med brödbak. Till min fasa brände jag en utav plåtarna, då jag råkade tänka lite aaaasfel på tiden. Men shit happens tänkte jag och mitt i snurret satte jag en ny deg, jag tänkte liksom att en bränd plåt gjorde att det blev för lite bröd. Nöt. Eftersom degen behöver jäsas i 8 timmar så fick den jäsa över dagen när jag gjorde annat.

Och ikväll har vi haft verkstad här hemma. Mannen har tvättat monstertvätten och lagat en megastor lasagne inför fjällhelgen. Jag har bakat, av totalt 3 liter idag (vilket skämt! Det är hur mycket bröd som helst!),och städat hela lyan. Det är nu knäskurat och luktar liljekonvalj. Det är såhär det ska vara när man åker bort tycker jag. Rent och fräscht, så det är sådär supermegahärligt att komma hem.
IMG_5690Visst liknar det där brödet ett hjärta? Du vet vilket jag menar.

Nu är allt packat. Inte så svår packning när man ska mot fjälltopparna. Mest underställ,massa sport-bh-ar och mjukisdress. Gillar´t! Jag är taggad på solhäng i en snögrop uppe på fjället, med en pappa som eldar och ropar ”Nu finns det korv här!” och det är så tyst att man kan höra varenda tanke som tänks. Och dom tänks långsamt. För det finns liksom inget annat att göra. Jo just det, ”Nu finns det kaffe här!”. Att vara kram-nära sin familj över påskhelgen, det kommer bli finfint. Jag längtar.

En,för dagen, ny kylväska är inköpt. Den proppas med allt gott vi knåpat ihop senaste dagarna. Att åka till fjälls är väldigt mycket ätande för mig. Inte mig emot! 😉

-Halva grejen är ju att ha en fet matsäck med sig på vägen så man kan stanna och fika 😀 Tjohoo!

Nu ska här sovas så vi orkar oss upp imorgon!

(Åh, nostagli. Senast jag var i fjällen var en herrans massa år sedan. Eller typ 8 i alla fall. Vi har helt enkelt haft uppehåll under några år. I alla fall; senast jag var i detta fjäll så minns jag att jag var så himla kär i M. Men så liten och blyg. Nu är det minsann andra bullar! ;))

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4