Somrigaste, enklaste och godaste efterrätten.

En favorit här hemma, helt klart. Blåbär och hallon, 3 dl fiberhavregryn, 100 g smör och ca. 0,5 dl socker. Lägg bären på botten av en ugssäker form, blanda ihop dom tre andra ingredienserna och smula över bären. In i ugnen, 175 grader, i ca 15-20 min. Serveras till vaniljglass! Mums 😀

Andra fyllningar: Äpplen med maaassa kanel på, jordgubbar och rabarber, bara rabarber… ja, med detta ”crunchiga” täcke fixar du en efterrätt på två röda!
IMG_6928

Mängd bär? – efter tycke och smak. Som med alla dom andra ingredienserna. Ett ”höftigt” recept. Precis som jag gillar´t!

IMG_6938

Åh. Min.
IMG_6941Så, såhär satt vi och njöt igårkväll. Vi bestämde oss för att ha iphone- och datorfritt hela kvällen. Det är så galet lätt att man bara tvär-kikar på någonting… men det kan ju faktiskt vänta. Tills nu, till exempel!

En kväll med massa skratt och varma minnen. M är fortfarande så stolt över att det är han som kommer ihåg första gången vi träffades, och inte jag. Men hallå, jag var tolv… Vi blir fortfarande helt fnissiga av tanken på att vi i år känt varandra i 10 år, dvs. sedan vi var 13 år och började i sjuan, och att vi nu är gifta. Gifta!? Det var ju bara en så där dröm, en sån man inte ens vågade hoppas på. Sånt som händer på film.

Men idag är det söndag och vi vaknade tidigt. Då blir dagen lång och det är jag tacksam för. Vi ska iväg på utflykt.

-Mot nyfödda, små..lurviga… åh vad jag längtar!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4