Jag älskar, som du garanterat redan märkt, att tipsa dig om saker och ting.

…om  sånt jag tycker är bra, fint, gott, jobbigt… vad det nu gäller… Och idag är det fredag och du har kanske en ledig helg framför dig, med lite tid för att fixa det där lilla extra? Om inte… så går detta tips  så smidigt att du knappt behöver den där lilla extra tiden.

SQUASHKAKA

– rena, rama, hälsokakan!

Vad behöver jag då?

1 kg squash (innan den runnit av)
1 dl sötmandel
3-4 bittermandlar (beror ju på hur mycket bittermandel du vill att det ska smaka. Jag tog 4 :D)
4-5 ägg (ägg är bra, ta 5 för sjutton! -så tänkte jag ;))
1 dl socker (max)
5 msk vetemjöl
2 1/2 dl grädde (om du vill: blanda ut grädden med mjölk eller också skiter du i det och kör på fetgrädde…Godast!)
Och just det ja! Jag rörde ner några matskedar keso också!

 

Och hur gör jag?

  1. Skala squashen och hacka den sedan i matberedare och låt den rinna av i durkslag.
  2. Hacka mandeln. Var ”lite halvnoga” när du hackar bittermandlarna. Det är ganska o-gott att tugga på en stor bit!
  3. Blanda allt och häll i en smord form.
  4. Grädda i cirka 50 minuter i 200°c.

 

IMG_7280

 Jag snodde ihop en jordgubbssylt med vaniljpulver i, makalöst gott… som vi sedan hade tillsammans med en gräddklick till den ljumma kakan. Oooohlalaa!!

Tips nummer två är helt klart:

hämta

Vaniljpulver. Istället för att köpa två tusen vaniljstänger så köper du denna lilla burk. Så himla smidigt och gott! (Finns på Ica!)

IMG_7288Squashkaka med jordgubbssylt och grädde.

Tack Storan och C (Midnattssolen) som båda introducerat mig i detta squash-himmelsrike! Det kanske inte låter på ingredienserna som att kakan ska vara ”så mycket för världen”, men..

jag lovar dig….

SÄTT IGÅNG! UT PÅ SQUASH-JAKT!

KRAM/lillafrun