Tjosanhejsan!

Vilken dag alltså. Har knappt suttit på rumpan mer än vid ätningarna. Men nu så! Nu är det väl i stort sett klart allting, hoppas jag? Kakorna blev bra tror jag, förutom att den ena sorten, bondkakorna, flöt ut mer i ugnen än vad jag trodde. Skrattade gott åt M´s söta kommentar Åh, vilken fin färg dom har!. Haha, dom ser ju inte kloka ut, men vi får hoppas på att dom är goda! Då spelar ju utseendet ingen roll! Visst? (Säg ja!!!)

Tårtan är fylld och ska imorn bara garneras. Morgondagens lunch håller på att förberedas i detta nu, av mannen. Så jag tänker nu ge mig själv ”ledigt”. Jag ska ut och svettas. En lång pw ska jag unna mig efter denna inne-dag! Friskluft och en dusch, sedan kan jag nog vara en lugn och harmonisk lillafru när vi tar emot gästerna. Lugn och harmonisk, det kanske är dom sista orden som beskriver mig idag.. haha! 😉 Gasen i botten och ur vägen du som är i vägen! … det, är nog lite mer sanning! 😉

IMG_8362

Tårtan är fylld med bland annat lemoncurd. Gjord av mig själv, såklart! 😉

IMG_8378

Och ett lager är fyllt med blåbärsmousse.

IMG_8390

Lemoncurden är blandad med grädde, lemoncurd-grädde alltså! På toppen är det hackad vit choklad… nu ska den få sova i kylen över natten och ”safta till sig”. Imorn får den ett vitt, förhoppningsvis vackert, täcke och lite grejs på. Min första tårta (med undantag för marängtårtor och cheesecakes) – hoppas den smakar bra! 😀
IMG_8381Allt jag gjort idag, är första-gången-grejer. Bruna bröd. Första gången.
IMG_8364

Mitt i snurret kom en kär vän med denna underbara bricka. Lagade mat tillsammans med mannen min, och sedan bjöd dom mig på världens godaste middag.

IMG_8376

C gjorde egen pesto, som fyllde kycklingfiléerna tillsammans med mozarella. Rotfrukter i ugnen till. Det var magiskt gott!

IMG_8393

Bondkakor, något orunda, men vad gör det? Nu vet jag till nästa gång att dom behöver mer plats på plåten. Alltid lär man sig något! 😀

Nu är det klarrt för pw!

Hoppas att du har en skön kväll!

KRAM/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4