Det hade ju varit galenskap att utsätta sig för en miss av detta stohej! Det är ”samma visa varje år”, det kallas tradition och jag vägrar att vara utan det om det inte absolut, absolut är tvunget. Och det var det ju inte i år 😉

Det går till ungefär såhär:

Man blir väckt av pappa som säger Glad midsommar! samtidigt som han smäller och lever om inne i köket. Kaffet måste fram, fort. Sen dukas brakfrukost fram och vi äter och njuter. Framtill att vi ska ut i lövskogen och hämta björk till midsommarstången. När vi är hemma igen så ”lövar” karlarna alla träd och jag brukar då passa på att ta en löptur, till Berghamn och tillbaka (7 km). Igår höll jag på att ta knäcken på mig, motvind på vägen dit och stekhetta på vägen hem. Skön känsla när jag var hemma igen!

Sen anländer folket, via bil med husvagn på släp och via havet, i båt. Vi äter jordgubbstårta och dricker kaffe och laddar för att binda midsommarstången. Jag är nu 22 år och har jobbat upp mig till positionen ”den som binder själva stången”, inte bara dom som gör buketterna, coolt va?

När stången är rest så kommer kommentarerna Åh, vad fin den är! Såhär fin har den aldrig varit! Den är äääännu finare i år än förra året!

…..

Sill-lunch dukas upp och man äter så det står ut genom öronen. Ett smått koma infaller sig och detta botas med en barfota-tur på grusvägen, mot ängen, för att plocka blommor. Magiskt.

Sen mot kvällen har alltid min moster någon lek eller tävling på G. I år hade vi en pakettävling, så himla rolig! Vuxna människor som bli som barn och rycker paket ur händerna på varandra, samt gömmer paket under bordet som man hemskt gärna vill behålla själv….. min tävlingsinstinkt har kommit från någonstans. OM jag säger så….

Surr och babbel och mystid ute vid den stora elden. Alla sitter kring och M och pappa spelar gitarr och vi sjunger tillsammans, tills rösten är borsta om man är så trött att kroppen går och lägger sig och då är det ju bäst att hänga på.

Att klockan inte är mer än midnatt men man är toktrött ändå, det är ju bara ett tecken på att man levt dagen fullt ut.

IMG_9642

IMG_9653

IMG_9677

IMG_9702

IMG_9690

IMG_9740

IMG_9768IMG_9933IMG_9796

IMG_9826IMG_9855IMG_991320130622-124831.jpg

Älskade midsommarafton. Tack för i år!

KRAM/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4