bild

Den där stunden. När man är i mål och svetten bara lackar.

image

Jag är, som du garanterat redan förstått, väldigt förtjust i intervallträning i olika former. Dagens träningspass var nytt för mig. Jag blev tipsad igår, av denna donna, som hjälper mig och ger mig maaassa inspiration. Passet såg ut såhär:

INTERVALLER med hjälp av appen ”Ultra timer”. Löp-passet tar 30 minuter, EXKLUSIVE uppvärmning och nedvarvning. 

Jag gav mig ut i spåret, satte på ultra-timern och sprang under 30 minuter, 30 stycken intervaller á 1 min. Värm först upp, sedan kickar du igång timern som du ställt in och sedan kör du..

  • Minut 1, spring så fort du orkar och kan, i ett jämt tempo.
  • Minut 2, jogga långsamt
  • Minut 3, spring så fort du orkar och kan, i ett jämt tempo
  • Minut 4, jogga långsamt
  • OSV. i 30 minuter. (Minut 16 hade jag som ett mitten-mål, där jag tillät mig själv att gå istället för att jogga. Det var nog mer psykiskt viktigt än fysiskt.)

 

På detta sätt får du upp farten, förbränningen, konditionen, syreupptagningen, spring-lusten, svetten, glädjeruset i benen, mjölksyran, flåset…. ja, intervaller alltså. Jag är typ kär 😉 Detta pass var så roligt för att man hela tiden tog sig framåt. Jag sprang ju i elljusspåret liksom. ”Tyvärr” lyckades jag såklart pricka in mina kuta-as-fort-intervaller, precis när jag var vid dom grisigaste backarna. Sånt man får ta va! 😉

När jag kom hem så satte jag ihop ett riktigt mag-brännar-block.

  • 45 sek planka
  • 15 sek vila
  • 45 sek ”rumplyft” (se bilderna nedan)
  • 15 sek vila

detta block gånger fyra och ingen mer vila där emellan förutom dom där 15 sekunderna. 8 minuter skön, skön bränna! Prova vetttttja!

 

bild (1)

image (2)

image (1)Kom ihåg att suga in naveln mot ryggraden hela tiden. Å hej!

Nu är jag nyduschad och bara njuter av min underbart lediga kväll. Det är otroligt skönt att jobba och sedan på kvällen vara helt, helt fri. Ingenting som hänger över en, som det oftast är i plugget. Jag och M ska traska en trappa upp nu och hänga med våra älskade grannar!

HA EN SKÖN KVÄLL!

– prova gärna detta träningspass. Det var verkligen GRYMT! 30 min intervaller och 8 minuter core. Kom igen!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4