Så därja!

Nu kan jag nog konstatera att jag lyckats krama ur allt och lite till av denna dag. Precis som jag vill ha det.

Men jädrar vad trött jag är nu!

Dagen har ägnats åt lång pw, handling, blomplockning, lunch på baltanen, saftkokning, städning av skåp, träning av ett sjuhelsickes intervallpass på grisan (på mitten av passet stortjöt jag! Så galet slut var jag!) med efterföljande styrketräning hemma. Stoor pastamiddag och ett varv med dammsugaren som återhämtning! 😉 Mannen åkte på jobb och jag tog tag i disk och har sedan bakat ut min deg som jag satte på jäsning för drygt 8 timmar sedan. Den bara bubblade när jag lyfte på bakduken! Nu är brödet packat i påsar och ska strax hoppa in i frysen. Vilken lyx det är med hembakt bröd- en lyx jag bestämt att vi ska ha så länge orken och tiden finns!

Men, nu är jag trött. Och jag känner mig som min mormor. När hon, när jag var lill-liten, kom upp till oss om kvällarna och rabblade upp allt hon hade gjort under dagen. Hon satte sig ner på stolen, där på hörnet om köksbordet, som om hon var på väg fastän hon precis kommit. Hon behövde ingenting, hon skulle kuta hem som en kanot!.  Men nog slutade det oftast med att hon antingen satt och åt med oss, på en litenliten assiett, eller att mamma fixade fika. Mysigt? Obeskrivligt. Hon berättade hur nöjd hon var, vad mycket som blivit gjort,  men också att hon nu var så trött.

Mormor, Jag saknar Dig. Och Jag älskar Dig. 

Precis så.

IMG_0314

IMG_0315

IMG_0317

Färska blommor. I en blå vas, en bröllopsgåva. Blommorna är omsorgsfullt plockade, och äger en yta och färger som får mig att bli sådär tänkande….

Det är omöjligt att allt detta vackra, bara är av en slump. Det är omöjligt.

IMG_0323

IMG_0331Och så den där degen och brödet, på toppen av den här dagen. Så himla gott!

Nu ska jag bädda ner mig ute på baltanen och njuta av lugnet. Igårkväll, så somnade jag där. Men på något vis vaknade jag ändå i min säng i morse. Det känns ju som att mannen är ganska skyldig… Och jag tänker såhär; somnar jag nu också, så tror jag att det kommer ordna sig nu med…

GODNATT!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4