Det är söndagmorgon!

Jag älskar söndagar. Att få trassla runt i en nästan onödigt rufsig tofs, en sån där mitt uppe på knoppen, som hänger kvar sedan gårdagen. Bara-vara-vara och göra precis vad som faller en in. OM man har tid/möjlighet att ha en sån dag i veckan, då tycker jag att man ska försöka ta vara på den. Min ”stå-på-bromsen-dag” i veckan, brukar vara söndagarna. Så idag myser vi; sovmorgon, lugn frukost, tända ljus och mysig musik. Kanske har jag energi till att baka en morotskaka och bjuda mannen på. Kanske… Söndagsångesten finns inte längre heller. Det, är jag tacksam för! Det var inte kul när jag gick i skola nere i huvudstaden och M, lite längre norrut än hemmahemma, mitt inne i skogen. 60 mils avstånd. På tok för långt! Då, kan jag säga att söndagsångesten var vidrig. Att veta att man skulle behöva säga hejdå Martin, vi ses om en månad, kanske tre veckor?. Usch. 

Men! Nu tänker vi inte på det! Vi klarade det och året av bara en massa längtan gjorde oss säkert till det tokstarka team vi är idag! <3

Alltså…

Det var lördag igår också!

Vi gick en långlång walk med Maja-hunden. Lyckligaste hunden i stada, som fick gå på loppis, höra orden Åh vilken gullig hund!! tusen gånger om och sedan hänga med på rundan på stan också. Hennes låtsas-mamma för helgen, fyndade riktigt bra grejer på loppisen; en kockum-kastrull för en tjuga som blev perfekt till mina stora mårbacka-pelargon i köksfönstret. Och en kockum-gjutjärnsgryta! Hur bra som helst. Superfräsch inuti och shabby utanpå, bättre kan det inte bli!

IMG_3321

IMG_3338

 

 

När vi kom hem softade jag och mannen ute på baltanen i solen, som var så varm som mitt i juli. Typ. Sen drog vi ut på grisberget och sprang backintervaller. Det var så otroligt vackert i skogen, eftermiddagssol, träden som börjat skifta i färg och det bästa sällskapet. Efter 12 intervaller så drog vi vidare hemåt, stannade i utegymmet som är helt sprojlans nybyggt. Där kommer vi att hänga en del har jag en känsla av! 😀 Vi stannade där igår och provade grejerna, såå kul!!

IMG_3314

När vi kom hem avslutade vi vårt pass med en tabata-planka. Maja var något hånande som låg där på rygg och hade det skönt 😉

Hipsvips var vi omsvidade och i fullt middags-fix. Vännerna E och C trillade in med halva middagen och tillsammans hade vi fixat den godaste, godaste grillmiddagen. Grillad entrecôte, rotsaker i ugnen, god sallad, bröd, olika ostar och kantarellstuvning.

IMG_3316

IMG_3325

IMG_3336

Som pricken över i:et avslutade vi med äppelpaj och hemrörd vaniljvisp, samtidigt som vi såg film i soffan. I vanlig ordning vaknade jag när filmen var slut och fick den lugnt och metodiskt berättad för mig av mannen, innan jag kunde somna om i sängen på riktigt. Älskade man, vad vore jag utan dig?

Nämen vänner! Det här blev ju en hel novell ju!

Nu kör vi söndag- mys och mys! Hejja på! <3

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4