IMG_9739

Och så var min abstinens efter att baka över. För idag i alla fall.

Vi tog oss en promenad i snöstormen tidigare idag. Snön piskade i ansiktet och vi blev dyngsura. Det är efter såna promenader man känner sig sådär galet nöjd när man kommer in igen. Som om man uträttat någonting bra. Och det hade vi ju visserligen; på vägen fick vi med oss smör och färgglatt strössel. Det är väl att ha uträttat något bra, om något.

IMG_9747 IMG_9749

När vi kom hem snodde vi ihop en långpanna med kärleksmums. Fixade sånt där gott kaffe, hällde det i den där mjukturkosa, rosiga termosen. Och så gick vi en trappa upp. Precis som förra söndagen. Och det är precis det som jag älskar allra mest med att baka; att få bjuda dom jag tycker om.

IMG_9750

Vännerna blev så glada. Och vi alla konstaterade att eftermiddagsfika, en söndag när mörkret precis lagt sig över lillastaden och man är sådär lagom mosig i kroppen… är ruskigt svårslaget.

Och jag satt där, och kände mig alldeles lycklig. Kakan smakade ju…som mammas.

Nu är det kväll och i den gamla gjutjärnsgrytan som står på spisen, puttrar en köttgryta. Jag längtar till middagen, som kommer följas av en lugn kväll i soffan. Bara mannen och jag.

 Tack och bock!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4