Ja Du, Liten. Vi har haft en fin dag, du och jag.

IMG_8946

Om än liiite, lite körig för morsan. Särskilt där på förmiddagen innan vi packat oss iväg och tagit oss ut genom dörren, med alla pinaler. När pappan pussat oss hejdå och sagt jag älskar er och vi ses imorn!  drog jag igång dagens plock- och fixrunda. Packade en liten väska till dig och mig, med kläder, pyjamas, blöjor och snuttetrasor och sånt. Det livsviktiga, du vet. Och drog ett varv med dammsugaren, bäddade, vattnade blommorna ute och plockade ihop tvätten och packade in i bilen. Du sov ju gott som bara den då, så mamman passade på att hinna så mycket som möjligt. På kort tid. Plötsligt ringde det på dörren och gulliga Tant Granne önskade så att vi skulle gå upp på lon och leta katten, som var spårlöst borta och kanske, kanske hade krupit in där och lagt sig. Självklart, sa jag och var på väg ut genom dörren. Då vaknade du, kära Liten.

Med Tant Granne i dörröppningen, en höööögljutt hungrig Liten och en något småstirrig morsa så såg jag farsen, livet, spelas omkring mig. Men väl mätt så är du ju prinsen S med stort S. Så nyäten igen, då var vi redo att möta Tant Granne som vi bestämt log-träff med. På väg ut genom dörren Hoppsan då, plötsligt var visst både Du och Jag inte så tokfräsha längre. Något hände. Kanske inte jääättelägligt, med Tant Granne i dörröppningen på nytt. Men, vi löste det också. Morsan skyndade sig, svettades som en liten minigris men sedan var vi iväg. Ingen katt på lon och det var ju tur, att den inte var instängd där. Och till slut var vi i bilen, både du och jag och alla grejer.

Bilfärden tog oss hem till min mamma och pappa. Din mormor och morfar. Och till tvättmaskinen, förstås. Och tusiken som vi har tvättat idag. Tvättat, hängt på strecket och vikt. Tvätta, hängt på strecket och vikt. Men däremellan har vi ju faktiskt hunnit vila i hammocken. Somnade i en liten varm hög gjorde vi ju också. Jag njöt. Och Du med.

IMG_8928

Förutom att tvätta har vi spelat piano och sjungit  en hel hög av sånger. Bland annat sångerna om bokstaven  M, E och S i majasalfabet. Ikväll har vi varit på promenad. Med uppdrag att hitta lupiner till din mormor. Det gjorde vi bra. Ja, minsann. Och en vit vacker äng hittade vi ju också!

IMG_8940

Och spår av hästfötter i grusvägen.

IMG_8931

Och midsommarblomster.

IMG_8932Och en syrénkvist som doftade himmelskt.

IMG_8925

Nu sover Du. Och mamma pustar ut. Utbrister sånt här ger lugn i själen!,  när all tvätt är tvättad och vikt och ligger i fina högar, redo att läggas på hyllorna hemma i vårt sommarhemma. Ska jag vara ärlig, så saknar jag din pappa som en galning också. Jag har blivit bortskämd att ha honom vid min sida, hela, hela tiden. Men vi får längta, till imorn. Då ses vi ju igen. Så i natt är det du och jag, Liten. Du, min lilla miniM.

IMG_8930

Ja, det här var vår söndag, Liten. Och i natt blir första natten ifrån din pappa M. Vi ska klara det, Du och Jag.

Godnatt!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4