God morgon!

IMG_0958

Det är tisdag idag.

Det är duggande regn ute och så, så grått. Jag är pysselsugen och tjatade mest hela kvällen igår om att jag behöver lummer. För ja, det gör jag. Men det var på tok för mörkt för att överhuvudtaget kunna se var man satte fötterna, så mitt lummerprojekt sparar jag till en annan dag. Innan klockan 15.30, annars är det kört. Det är som att bo i en grotta här uppe i norrnorr, under den här tiden på året.  Särskilt när inte snön kommit och träden står som svarta, smala, rangliga spöken.

Men i ala fall. Inget depp! , istället pepp! Det gäller att boosta sig. Och att vara pysslesugen, det är nog någon form av försvarsmekanism. Att tänka mysigt, juligt, varmt och gott. Istället för grotta. Att tända ljus, ta fram favoritfilten i soffan, laga varm och god mat.

På köksbordet står ett högt fat, fullt av röda juläpplen. Det är mysigt att titta på och så smakar dom gott, såklart.

IMG_0968

Och idag har jag känningar av det där; måndagspasset. Oh, bland annat en massa olika hopp och armhävningar med fötterna dinglandes i TRX-band, det sved fint. Det var roligt att träna igår. Jag hade världens gulligaste hejja-klack och svettades som bara den. När jag var färdig, bytte jag och M av varandra. Träningen kan kännas motig trots att det är svartare än bäcken utanför, men det är så skönt när man väl är igång. Och särskilt efteråt, när kroppen är som pånyttfylld med ny energi.

IMG_0981

En iiiskall hallon- och blåbärssmoothie. Nyttigt och uuuurgott, extra bra i dessa grottetider. Det är typ det godaste jag vet, det där. Och kroppen slår volter av lycka.

Jodå. Det gäller att ha sina knep. Och okej,  förlåt snön, för att jag skällde på dig för några veckor sedan. Kom tillbaka, nu! 

IMG_0941

I köksfönstret står den vackraste vinterblomman jag vet; julrosen. Den är vit och vacker och gör mig glad. Det räcker så. Jag och Liten sitter här och blinkar i kapp. Han ska strax få sova i sköna vagnen och morsan ska ut och skjutsa honom. Jag satt uppe till senare än mitt i natten och sorterade bland mina bilder, så idag är det makalöst grusiga ögon här.

Näpp. Färdigbabblat. Tisdag var det, ja. Och hujedamig vilken tur, att det finns knep att råda bot på grottkänslan. Och tänk, snart är det jul! Tjohooo!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4