Ibland tryter idéerna för alla veckans middagar. I alla fall i den här Lilla familjen. Men så inatt, precis innan vi skulle somna så mumlade jag lasagne, med kyckling, massa basilia, fetaost…något sånt, kan du göra det? sa jag till M. Det är oftast så det går till; jag kommer med idéerna och han utför dom. Himla fint.

Så, dagens middag?

Kycklinglasagne, med fetaost och basilika.

-nu ska jag och M försöka dagboka tillsammans här,

IMG_1142

Vad behövs till 4 jättejättehungriga/ 6 hungriga?

  1. 4 kycklingfileér
  2. 4 charlottenlökar
  3. 3 vitlöksklyftor
  4. Olivolja
  5. 1 paket fetaost
  6. En kycklingbuljongtärning
  7. 2,5 dl creme fraiche
  8. ”En skvätt grädde och en stor skvätt vatten”, säger M.  (vissa oklarheter där.. kanske 1 dl grädde och typ 2,5 dl vatten, säger E.)
  9. Salt, peppar, torkad basilika och torkad oregano 
  10. Lasagneplattor

 

Och hur gjorde man?

  1. Stek filéerna i en skvätt olivolja. Salta och peppra. Låt kycklingen få en gyllenbrun färg, ta sedan ur dom ur pannan. ”Dom ska alltså inte vara klara, bara få lite färg!”/M
  2. Hacka och fräs löken i olivolja
  3. Skiva filéerna i tunna skivor
  4. ”Släng i den skivade kycklingen i pannan med löken”
  5. ”Och samma sak med grädd´n och allting. Det är bara he i allting!” /M  (frugan förtydligar; resterande ingredienser ska i pannan. Smula i fetaosten!)
  6. Smaka av med salt och peppar. ”Och ös på med örterna!”
  7. Varva sedan lasagneplattor och kycklingröran, i en smord form.
  8. Strössla riven ost över det hele!
  9. Skjuts in i ugnen på 225 grader i circus 25-30 minuter.

IMG_1144Krämigt och gaaalet gott och med en fräsch sallad till är det här helt klart en ny favorit.

Något nytt och något gott.

Kram/lillafrun och M,

..mumlandes här på sidan. Älskar honom.

G-VMBJT57ZE4