IMG_4234

Jag älskar juldagen.

Det är en så förbaskat soft dag, tycker jag. Julafton, en ändå rätt stressig dag, visst? Man vill hinna till alla möjliga, julklappar ska delas på olika håll, och så ska man ha hunnit bänka sig i soffan till klockan slår Kalle Anka. Och så vidare. Ja, sådär är det i alla fall för oss, med våran storfamilj. Underbart och jag fullkomligt älskar det, familjen är ju det finaste vi har. Men juldagen? Den är bara så soft! Barnen är lugnare, alla kockar i köken som stått och lagat julbord får slappna av och ja, det är helt enkelt som en enda stor lättnads-suck över juldagen.

När man var liten kanske man lekte med alla nya leksaker. Ja, det gör man. Liten gör så, i alla fall. Och så sover han, massor. Trött efter julaftons-nattsuddande. Vi vuxna? Jomen vi är lite som barna, vi med. Vi provar och klämmer och känner och tittar på alla fina julklappar. Jag kan visa lite eftersom. Här är en av godingarna:IMG_4265

Ett nytt merionunderställ från Kari Traa. Wow! Jag är så galet glad för det! Inga malar ska få komma i närheten utav detta! IMG_4266 Så traskar vi långpromenad genom soligt, IMG_4238vintervackert,IMG_4244 iskallt snölandskap.IMG_4246 Pratar om dittan och dattan och bara njuter. Iklädda nya varma underställ och ulliga sockar. Och ottan i morse? I den där söta lilla kyrkan? Så himla, himla vacker. Iskallt, knarrande snö och maschallerna som mötte oss längs vägen till kyrkan, glimmade så fint i den mörka juldagsmorgonen.

IMG_4245

Medan S sov, har jag och M tränat tillsammans. Det var skönt att röra på kroppen efter en julafton av konstant ätande. Nu har vi plats för juldagsmaten också!  Vi ska bara piffa till oss och hoppa i bilen. Mot juldagens, årliga och alltid så himla mysiga, julemiddag hos min älskade Morbror S och Moster G. Hela taikonsklanen ses där, och vi kommer bli många, många. Jag känner på mig att det bli en toppenkväll, som alltid!

IMG_4252

Juldagen alltså. Jag älskar den.

Önskar Er

 

-God fortsättning! 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4