30042015-IMG_3332

Det blev en så himla fin valborgsmässoafton, det där. Visserligen kom regnet, och det var kallt så in i bängen när vi drog ut på byrundan. Liten satt ombäddad i vagnen och såg ut som en liten tomtenisse när han tittade fram från sin lilla lucka.

Vi gick upp på lillskolan, den skola jag gick på som liten flicka men som nu är nedlagd sedan något år tillbaka. Så himla. himla tråkigt, men det glädjer mig ändå att lokalerna används. Som föreningslokal och så. Igår var det tipsrunda och grejer där. Vi var såklart där och vandrande rundan.
30042015-IMG_3342

Det slutade regna efter ett tag och högen av paraplyer kunde viras ihop och vi jobbade på med frågorna, där den ena var klurigare än den andra.
30042015-IMG_3343

Ni vet, när man är en storfamilj och allt som oftast träffas alla, alla. Då kan det vara tokfestligt att som igår, bara ses en liten skara av hela skaran. Vi var verkligen ett så himla mysigt litet gäng igårkväll. Helt klart något jag kommer lägga på minnet och sent glömma.

30042015-IMG_3347

Det är en gåva med en storfamilj. <3

Ja, så vi traskade rundan och när vi kom tillbaka till lillskolan då tyckte minsann prinsen att han suttit för länge igen.

30042015-IMG_3349

Så, han drog. I vanlig ordning. Helt orädd och med noll och ingen tanke eller bryddhet över att morsan ropade hejdå Sixten, nu går mamma! . Han vinkar då bara och sätter i väg åt sitt håll i alla fall. Fulllll fart framåt!

Kolla här

30042015-IMG_3350

En morsa som efter en heldag börjar vekna, bränslemässigt. I handen har hon en ettåring med så mycket energi och bus i kroppen att det inte är klokt.

Frusna och nöjda över lyckad tipsrunda drog vi hemåt.


30042015-IMG_3355Liten skulle gå själv såklart.

Så kom vi hem, värmde oss framför elden, kokade kaffe och dukade fram efterrätten.

30042015-IMG_3362

Citronpaj med vispad grädde till. Och färska jordgubbar. Hå, hå så gott! HÄR finns receptet.

Syrligt och sött på samma gång.

30042015-IMG_3363

Så kikades det på majbrasan uppe på balkongen ifrån. Alldeles lämplig stund av kyla efter den tidigare turen under kvällen. Minimannen hade show till för-en-ettåring-sent och det var helt enkelt bara en så himla fin kväll. Mamma, Pappa, älskade systerdottern, Liten och så jag. 30042015-IMG_3387Vi somnade så gott i stora bäddsoffan, jag och S. Sa godnatt och tack april för den här gången! . Och idag vaknar vi till första maj. Det klingar fint tycker jag! Sköna maj, välkommen! . Minimannen bjöd på sovmorgon till strax efter 09. Alltså, tack älsklingsunge.

Önskar er en fin första maj-dag!

(14).

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4