07052015-IMG_3778

Torsdag!

Och …”Idag ska vi njuta. Sandlådehäng, ute-på-gräsmattan-tabata, sova vagnen under bar himmel, kanske hinna sörpla en kaffekopp i solen…”

Jo, jo.

Njutit har vi gjort, men inte hela tiden. Litenstackarn har stundvis gett ifrån sig såna där ljud som jag inte är van vid, men som jag ändå nu vet vad det är; jädrans tandsprickning. Och det ser så ont ut. Bara från igår till idag har en liten, men i lillmunnen ganska stor, hörntand ploppat fram. Men han verkar ändå inte så brydd som man skulle kunna tänka sig. Gnisslar till ibland som en osmord gammdörr, ungefär.. Häpp.

Han somnade i vagnen och jag drog till med det där tabatapasset ute på gräsmattan. Vidrisch under tiden, men oslagbar känsla efteråt. Precis så. Så full av endorfiner slog jag till med värsta finstädningen i det där huset jag en gång kallade för hemma och som jag och Liten nu för tillfället har som vårt hem. Så tacksamma för det. Finstäda är det minsta vi kan göra.

07052015-IMG_3770Skinande rent och min städnerv lugnande ner sig. En del hann jag under tiden Liten sov, men annars är han en hejjare på det där med städning, han också. Och tillsammans, är vi ett grymt team. Det känns längesedan vi hade vanligt torsdags-städrace tillsammans då  vi ju är på fläng och språng, så att säga. Så jag njöt idag!

Sen har vi varit ute och lekt i sandlådan, ätit mellis och grus och försökt bada i diken. Morsan har sagt mer än tusen gånger att hon är så glad över dom där brallorna som hennes kille gav henne i höstas..

07052015-IMG_3774

Fjällrävenbrallorna är perrrfekta att leka ute med Liten i. Jag har ju inga galonisar…. men dom här är min motsvarighet, kan vi säga. Jag kryper och krälar och har mig. Dyker ner i gruset som nån grussimhopperska… det är tvunget. För på en halv sekund har liten diverse obraiga saker i munnen och jag offrar mina fingrar för att rensa. Japp.

Och nu sitter jag och pustar ut en stund efter en sova-ner-Liten-för-eftermidagslur-promenad. Ja, sitter, för typ första stunden på hela dagen. Förrutom några minuter efter träningspasset var över och jag var så slut så jag inte visste vad jag hette. Men sen har dagen tuffat på, vanliga mammasysslor, träning, finstädning och utelek och nu är vi på väg på kvällsäventyr. En älskad liten pojke har sin vårsoaré ikväll. En stolt Gudmor ska dit och lyssna, såklart. <3

Kaffekoppen i solen? Den får vi ta  en annan dag!

Önskar Er en skön torsdagkväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4