25062015-IMG_6925

Penseldrag, vitfärg och möbler i oändlighet att göra ordning, om man bara vill.

Det är en guldgruva för en sån som jag som älskar sånt där; gammalt och lite nött i kanten som jag kan pyssla om och göra till våra. Idag har jag hållit på med ett skåp, eller skänk eller vad jag ska kalla det. Till slut kände jag mig nästan smått yr av timmar i färgburken. När Liten sover gäller det att passa på, särskilt med målning! Nog för att han garanterat skulle vilja hjälpa mig, men…

När han vaknade gav pappan honom mellis och jag bytte syssla, från penseldrag till axelpressar, armhävningar, en massa hopp av olika de slag och så vidare. Rev av ett grymt pass ute på gräsmattan. Det är inte värstans somrigt väder, fast ändå halvvarmt nu. Perfekt träna-ute-väder. Och så doften av det där syrenträdet på det. Det var fasligt jobbigt under passet, hade lagt upp det så, liksom. Men lika skönt var det efteråt, när jag låg där flåsandes och andades in den där doften jag håller på att bunkra med för att klara mig till nästa år.

25062015-IMG_6926

Sen packade vi en liten väska, med handdukar och rena kläder.

Det var bara Minimannen som klädde upp sig i sina rosa jeans. Så åkte vi iväg. Mot Mormor och Morfar! Här har vi inte varit sedan i maj, när pappan var på Hockey-VM och jobbade. Så nu längtade vi hit. En bra bit från mål dumpade vi den älskade mannen, för att han ville ha dagens träning i form av transportlöpning. Rätt rolig grej med transportlöpning faktiskt!

Och att få komma hem hit,

25062015-IMG_6921…till den by jag alltid, alltid kommer att ha som mitt hemmahemma, gunga i trägungan ute i trädgården, gungan som en gång i tiden stor i farmors trädgård. Äta mammalagad lasagne, strosa runt i den prunkande trädgården, säga åh mamma, du måste, måste hjälpa mig med min trädgård! (som just nu inte är så mycket trädgård men som ska bli någongång!) och höra pappas jag går och eldar igång bastun nu! och bara ha en kväll att vara Lillan. Fasligt skönt. Så ikväll tar vi lite paus från gårdsfix (har redan målningsabstinens!). Bastar, blir tokrena och bastuvarma och bara njuter av en kväll här hemmahemma.

25062015-IMG_6927

I lilla byn som doftar kaprifol och har så gulliga människor boendes här. Som MammaMormor och PappaMorfar och gullegrannar och Torehundar och såna. <3

Önskar Er en skön kväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4