09082015-IMG_0299

Det är söndagmorgon,

– och vi vaknar av en pigg unge som spelar musik från sina trudeluttböcker och trycker upp såpbubbleburken under näsan på morsan och ber henne om att börja blåsa, det första hon gör när hon slår upp ögonen. Nu, mamma! säger han. Såklart kan jag inte göra annat än att uppfylla hans önskan. Lite småsluddrigt sådär. Men Liten är nöjd över sin mammas nyvakna bubbelblåsande.

Så kliver vi upp, pappan serverar Minimannen frukost och Morsan släpps ut genom den där vackra, vackra dubbeldörren. 09082015-IMG_0290 Jag ställer mig där på bron.

Andas in, tittar framåt. Och så ger jag mig iväg. Springer på småstigarna i skogen, uppför och utför. Över kalksten, genom grön, grön vacker skog. Jag flåsar, andas fort. Börjar dagen med svett och en stund att fundera.

Dagarna här går ut på att samla kraft och energi.

Inför det där andra som kommer här lite längre fram. Den där årstiden som börjar på H, som är fasligt mysig men som vi ju vet också bjuder på ett mörker och kyla och regnskurar som till synes saknar slut. Sånt som kräver lite samlande av kraft, helt enkelt.

Röda Rundan springs och jag kommer hem till det här;

09082015-IMG_0289 En älskad Miniman. 09082015-IMG_0298

Han som gör livet till något fantastiskt.

Och det där, var min start på söndagen. Bättre kan det inte bli.

09082015-IMG_0293

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4