13082015-IMG_0650

Så vaknar vi till torsdag här hemma på Gården.

Och inte bara torsdag och första morgonen efter att ha varit på vift. Vi vaknar till en sista Sommarlovsmorgon. Det är så himla lyxigt med dessa långa somrar tillsammans med familjen. Jag fullkomligt älskar det. Men såhär kan man ju inte hålla på året runt, med oceaner av ledigtid! Sommaren är världslyxig att få ha såhär, men nu längtar jag faktiskt efter hösten, att få börja jobba och vara inne i vardagsrutiner igen. Längta till helg, det är mysigt! Jag älskar vardag och jag älskar rutiner, skriva listor och fylla i almanackan.

Sen känner jag hur lyckan bara växer och växer. Vi ska ju ingenstans! Vi ska bo, precis här.

13082015-IMG_0652

Jag steg upp strax efter tuppen i morse. Slog på ugnen, klickade ut degen jag satte på jäsning i natt innan jag la mig, och sen gick jag ut. Vandrade över den daggblöta gräsmattan. Hängde en tvätt och funderade lite. Konstaterade att det faktiskt är höst i luften idag och att det inte kändes det minsta deppigt eftersom vi haft så härliga, varma sommardagar på Gotland. Det känns bara mysigt och jag ser fram emot en höst med min Lilla Familj. Ta på sig tjocktröjan, gå ut i skogen och plocka bär, koka soppa och äta till nybakt bröd. Tända en massa ljus och kura under en filt i finsoffan. Läsa böcker för Liten framför den varma kakelugnen…

Det där med att romantisera vardagen, är inga probs för undertecknad….Lätt glöms pissiga regnskurar, kalla ishavsvindar och brunleriga skor bort.

13082015-IMG_0659

Efter att jag klickat ut degen, läst några varv av Litens favoritbok (Så mysigt nu att han börjat tycka om att läsa lite längre böcker. Sitter stilla och lyssnar, pekar och resonerar på sitt vis). Efter det, så tog mannen vid och passade ett par plåtar under gräddning och jag stack ut på en springrunda. Frukosten smakade inte dåligt när jag kom hem. Om jag säger så.

Så idag är det torsdag. Liten är som ett kvitter och vi alla har sovit så himla, himla gott i det där fina sovrummet. Vi har en sista Sommarlovsmorgon här hemma. Bakar bröd, tvättar och springer. Njuter av att vara hemma. Och strax ska vi iväg på utflykt som jag längtat efter!

Ha en fin dag, alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4