17102015-IMG_4738Nä, jag vet tusan inte vad jag ska skriva.

Ni är helt enkelt fantastiska. Eran pepp, spåren med hjärteord, går inte av för hackor och kan rädda en Melankolisk och Ferdinandsuckande Morsa en fredag, hur lätt som helst. Tack. Både här och på Instagram (@lillafrunsdagbok). <3

Igår eftermiddag stötte jag och S på Farfar som direkt bjöd oss på middag. Mina Svärisar, alltså. Dom bästa. Jag och S tackade glatt Ja, tack! till middagsinbjudan och sa då ordnar vi något fredagsgott! och drog ner med vagnen på affären och köpte banan och kiwi och vit choklad och vindruvor och god vaniljglass. Jordgubbarna hade vi hemma i frysen. Så bjöd vi på Gino med vaniljglass till efterrätt. Nog min favoritefterrätt. Valfri frukt och/eller bär, med hackad vit choklad som gratinerats i ugnen en liten stund. Det blev en så mysig fredagkväll och S tyckte det där med varm frukt (jo det är ju lätt att hoppa över den vita chokladen till pyttisar) och en egen klick glass var fasligt gott. Han och jag vandrade sedan lilla biten hem, med stjärnorna som trygga lampor ovanför oss. Så somnade vi i en liten varm hög tillsammans. Med pappan i luren på nattduksbordet. Han är så fin, den där M.

17102015-IMG_4742

Och idag är det lördag!

Liten väckte sin mamma genom att hoppa på henne, krama henne, hålla småhänderna om ansiktet och dela ut riktiga långpussar till sin mamma. Håhååå som jag älskar vår lillunge!!

Klockan var strax efter 09 när vi vaknade, jag och min Sisse. Det är så han heter nu, enligt han själv. Det är så vaansinnigt gulligt när han försöker säga sitt namn själv. Först får jag lite ont i hjärtat av dåligt samvete, det är ju ett väldigt svårt namn vi gett honom. Men så himla fint. Och sen, när han väl får fram sitt lilla namn på ett vis som gör honom såå nöjd, då blir jag så varm i hjärtat att det kokar över.

S i s s e

17102015-IMG_4743

I alla fall. När vi vaknade så hade vårt samtal med pappan passerat 10 timmar…. jag och Sisse hade tydligen varit med på både hotellfrukost och annat under morgononen (vi sov och M gjorde annat liksom). När vi sa godmorgon till pappan så satt han i bilen och var på väg mot veckans sista uppdrag. Ikväll kommer han hem. Hurra!!

Så idag känns det som att det blir en lite mindre deppig dag. Helt klart.

17102015-IMG_4744 17102015-IMG_4748

Jag och S har haft frukostdate och sen bjöd jag min Miniman på ett lördagsbad och fiiii vilken dum mamma jag var då ett tag. Plötsligt har han kommit på att det är förfärligt med vatten över huvudet.. det som inte varit några problem hittills. Nåja, det går nog till sig. Samma vändning har vi haft med tandborstningen; först gick det som hejsan, sen har vi haft några nej-jag-vill-inte-veckor och nu går det bra igen. Aaah säger han och gapar och när han är färdig slår han av kranen, tar sin lillpall och ställer den på rätt plats och stänger dörren. Inte klokt vad han lär sig mycket nu.

Nu sitter han här bredvid mig, nybadad och lördagsfräsch och tittar på lite Katten i Hatten medan mamman bloggar så fort hon bara kan. Men nu är jag färdig och vi ska ut och njuta i sol och friskluft!

Tack igen, för alla fin ord. Jag har läst alla era spår men inte hunnit svara ännu. Och det där träningspasset ni var intresserade av, som jag körde igår och som idag har gett en skön träningsvärk, det ska jag såklart ordna åt er inom kort.

Ha en god lördag!

Lillafrun

-och Sisse.

G-VMBJT57ZE4