30102015-IMG_5664Jag startade min fredag med att kliva upp, snöra på mig springskorna, dra på mig mössan (och en herrans massa andra kläder) och springa min morgonrunda. Det var inte kotte en ute, benen var tunga som bly men jag fick mig en skön runda i alla fall. Kom hem svettig och mötte en underbar unge som precis vaknat bredvid sin fina pappa. Så jag hoppade i duschen och sedan raka spåret in i morgonrocken och där började ett riktigt lov-lyxigt morgonmys med långfrukost och kaffesörplande i ett par timmar.

Tidig springrunda och mysmorgon. Bästa av två världar.

Och sen, packades den där tygväskan ni ser. Med handduk och bikini och sånt. 30102015-IMG_5666Jag hann vara ute på gården en stund med mina älskade två och bara spatsera och andas friskluft. Pojkarna taggade för Pappa-och-Sisse-dag och gick sådär hand-i-hand som gör att mitt hjärta slår volter.

30102015-IMG_5674 En Fjällräv till Pappa och en liten randig Polare. 30102015-IMG_5672

Sen kom Storan med storbilen full av ungar. Vi drog iväg norrut. Duktiga Storebror A passade småpojkarna på äventyrsbadet och jag, Storan och Systerdotter J hade en drös av lyxiga spatimmar tillsammans. Vansinnigt ovanligt och otroligt lyxigt; ligga på varma bäddar, bada saltvattensbad (någon hade ritchratchrakat benen innan och gastade rakt ut när hon doppade ner sig där i. Fett osmart), gå på bastusession med en man som ledde hela sessionen (viftade handduk och pratade om pepparolja och sånt) iklädd kort kilt. Håhå, då höll jag på att kola lite. När han stod där i sin kilt och svingade handduken på oss för att uuuupplevelsen skulle bli bättre, som han sa med pepparoljslen röst. Så bubblade vi förstås, åt lunch och sörplade ohyggligt god smoothie. Efter timmarna där så lommade vi ut på Spat/Äventyrsbadet alldeles vimmelkantiga, gäspiga och mjuka i kropparna.

Med en och annan dålig bild på näthinnan efter den där bastustunden som var den konstigaste jag har varit med om och som dessutom innehöll gubbar i inga kläder alls. Maj Gadd.

 

Nåväl. Jag är hemma. Hel.

Tacksam för dagen, om än lite ledsen i hjärtat att vi inte var alla fyra systrar. Två pusselbitar fattades. Men det får bli en annan gång. Nu är Stockholmssyrrorna på plats i sin stad igen (kom snart hem igen!! <3).
Nu är jag hemma hos mina pojkar och har fredagkväll. Landade hemma med gott kött till middagen och god Alvestaglass till efterrätt och så en miniliten pumpa som ger höstig stämning ute på bron. Hemmet är för ovanligehetens skull inte nystädat trots att det är fredag, men äsch. Det finns viktigare saker… som att hänga så mycket man bara hinner och orkar, med familjen. Lite tända ljus (med tanken på dom vi älskar och saknar), kisande och efter-spa-sömnig syn. Ja, då kan vi ju låtsas att det är nystädat.

Ha en fin helg alla ni! Ta hand om er.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4