02012016-IMG_7777Vi dukade två stora bord i köket igår. Härligt med stort bondkök!

02012016-IMG_7789Kaffekoppsreceptet var framme. Det mest oprecisa, bästa, finaste recept jag vet. Det jag skrev som liten när jag var med mormor och gjorde palt. ”He i mjöl tills det se bra ut…”. Inga konstigheter!

02012016-IMG_778802012016-IMG_7796

Liten stod och tittade på den där stora kitteln på spisen och undrade lite.

När paltarna var färdigkokta så trillade familjemedlemmarna in, en efter en. Liten började med att bjuda Morfar på kaffe. 02012016-IMG_7799 Och till slut var hela huset fullt av surr och skratt och palthungriga människor.

02012016-IMG_7805

Ja, så då hade vi Paltafton, helt sonika.

Jag var ohyggligt nervös innan alla börjat äta, eftersom Palt är våran favoriträtt i familjen, och den enda som gjorde det till såhär många människor, det var Mormor. Och på senare år, min Storasyster M. Men Mormor är i himlen och Storasyster i Thailand, så jag tänkte vad tusan, jag kanske kan, jag också! …och det gick vägen. Tjohooo! Drömscenario att ha egen Paltafton, hemma hos oss. Alla drömmar och mål behöver inte vara stora….

02012016-IMG_7810

Sisse var i lekhimlen och njöt av full fart tillsammans med kusinerna!

När vi ätit så paltkomat var ett faktum då hjälptes vi åt att diska och möblera tillbaka bord och sånt. Och sen blev någon en poppis moster när jag helt enkelt för en gångs skull bestämt mig för att vara tvär-soft och till efterrätt bjuda på glass-strutar som man fick göra precis hur man ville. Och strössla strössel och chokladsås hejvilt om man kände för det. 02012016-IMG_7813En hit sa kusinerna!02012016-IMG_7816 Liten fick också en egen glass med minimalt med glass i, som han var helt galet lycklig över. Ville visa glassen för alla och satt och bubblade av det där gapskrattet som är typiskt han och högljutt sa NAM-NAM-NAM!!! Sen glömde han borta halva miniglassen och det blev ett härligt söl över köksgolvet. Är det kalas så är det!

02012016-IMG_7815

Sen åts det ost och kex och spelades spel 02012016-IMG_7817..och vips var klockan toksent och ungarna började natta sig själva och så, så då kramades vi godnatt och avslutade en så himla lyckad kväll. <3

02012016-IMG_7820

Och idag är det söndag och här har fejats för fullt. Diskats och städats i massor, som sig bör efter en redig Paltafton. Mannen grejade i natt medan jag la mig med Liten. Idag är han på uppdrag och jag och Sisse har donat tillsammans. Och som för att göra mina grusiga ögon ännu lite mer längtiga till kvällen och kudden, så har jag och Liten hjälpts åt att bädda rent också (Han hoppade i sängen och var sjövild och jag försökte göra vad som skulle göras).

När hemmet var ordnat och tvätten hängd så bäddade jag ner lillvännen i vagnen och tog mig en lång och skön motionsrunda. Rödrosig om kinderna kom jag  hem för ett tag sedan. Skyndade mig att slänga mig på storsängen och har nu vilat en stund innan jag nu bestämt att väcka Liten. Igår sov han liksom i 3,5 timme innan vi fick lov att väcka honom. Sen var han på paltparty på kvällen och in på sena, sena natten..och så sovs det till tio på morgnarna och sådär. Han är happy men här måste vändas någons lilla dygn, helt klart!

Men Paltafton, alltså. Fint så det förslår! Det ska göras om.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4