06012016-IMG_7917

Hur vi haft det, våra sista Jullovsdagar?

Svinkallt. Vi har haft 24 minusgrader, gått långa, iskalla och snöknarrande promenader. Någon älskad har haft vanlig uppdragsvecka men ändå varit hemma någon dag här och där. Vi har därför passat på att träffa vänner, inte bara en dag, utan två. Först Norrnorrvännerna och sen Bobban och Idan och hennes F. 05012016-IMG_7913Så himla mysigt!

Och så har vi ätit smoothie så magarna fått tuppjuck och jag har ”jobbat i tvättstugan”…. den har varit, så att säga, lite bortglömd senaste två veckorna. Hujedamig. Men nu är den på bättring. Strykhögen likaså. Bra där Morsan!

När mannen har varit iväg på uppdrag har jag och Liten roat oss kungligt. Som häromdagen när vi i det där iskalla vädret varit ute och promenerat, Liten sovit nedbäddad i varmt, varmt. Då, packade vi in oss i bilen och åkte till Mormor&Morfar och Torehunden. Jag njöt av pappas varma brasa. Ja, så mycket att jag somnade i finsoffan med filten på. Liten hade då gått och sagt sch! och hållit pekfingret för munnen. Gullungen! En drös träningspass har vi förståss också tagit oss igenon, veckans svettigaste var helt klart det jag körde där hos Päronen. Den där gammcykeln alltså.

07012016-IMG_7927

Och igår städade och dansade vi ut julen. Liten tog det lugnt i stora kudd- och filtkistan, varvat med att hjälpa till. Jag var taggad, med nytt skurmedel och allt! Mysigaste stunden var helt klart när vi, tre stycken, ”Långdansade” igenom huset och sjöng för full hals. Ut sedan åkte granen ut i ett hujj!

07012016-IMG_7926

Jag trodde aldrig att vi skulle bli klara. Det blev liksom bara rörigare och rörigare. Fast bit för bit, så blev det ljust och vintervårigt här hemma!

07012016-IMG_7934

När klockan var natt och snön föll vackert utanför, så började huset vara fritt från rött och granris och tomtar härs och tvärs.

 Och nu är Jullovet slut. Jag är lite ledsen i hjärtat, det är ju så världsbäst att få vara hemma med Sisse varje, varje dag. Livets lyx! Men vi har ju det faktiskt lyxigt om vardagen nu också; mest hemma och en del på braiga jobbet/roliga Förskolan. Och sååå himla mysigt vi har haft det på det här Jullovet! Jag känner mig upp-över-öronen-tacksam. Idag är vi alla på väg på var våra uppdrag och vardagen gör sig en liten mjukstart. Alldeles lämpligt så.

Lillafrun