Det blir en sån mysig torsdageftermiddag det där;

-när jag rejsar hem efter jobbet, lämnar bilen för att sedan traska ner på byn och hämta Liten på Förskolan. Älskar att inte behöva ha bråttom när jag är på Föris. På morgonen försöker vi att inte brådska då heller, men det är såklart aldrig så lugnt som vid hämtning en tidig torsdag när vi inte har någon tid att passa därefter. Igår satt jag en stund och pratade med fina fröknarna.. Liten hade somnat först och sov längst. Det är så han jobbar, busungen med full fart under vakentiden men som också tycker om att sova. Inte klokt så bortskämda vi är!

Vi vandrade långpromenad efter hämtning och trevlig-helg-vinkning. Sen ramlade vi innanför dörren med veckans helgblommor. Det fick bli rosa nejlikor denna gång. 21012016-IMG_8413Sen hade vi fortsatt mysig torsdageftermiddag, med sörplande av jordgubbssmoothie, lek och grejande i köket; byte av plats på saker i skåpen och så.

21012016-IMG_8415Och under kvällen så torsdagsstädades det och någon Liten åt russin på livet… hade jag tur kunde jag få smaka ett. Hä!, sa han då. Men innan jag hade hunit svälja det där stackars russinet så hade någon liten människa ångrat sig; NEJ, mam-maA! Det e Sisses!! ..

21012016-IMG_8423Till sist när det var mörka kvällen, vi var trötta och huset skinande rent, då la vi oss nybadade i storsängen och läste Alfons och somnade i en varm hög kort därefter.

Och nu är det fredag och solen har precis tittat fram. 22012016-IMG_8436Det är vansinnigt vackert ute nu, med alla snövita träd och så sol. Allt mot en isblå, pastellig himmel.

22012016-IMG_8427

Vi är frukostätna; skogshallon i filen, varma bröd, jordgubbsmoothie och gott sällis. Finaste frukosten, alltså!22012016-IMG_8430Och nu är vi också påklädda, håller inte båda på att trängas i mammas morgonrock längre fastän det ju var himla fint det också. Tvättmaskinen jobbar på och jag och Sisse är helt sonika redo för finfredag! Vi längtar till kvällen när pappan kommer hem..men han är med oss hela tiden fastän han inte är hemma… det vill säga Liten tjatar smått hål i huvudet på sin mamma; Men va e pappa? undrar han, lillvännen.. och hä e ju pappas sömpa (strumpa)! när han går förbi pappsens ullstrumpor. När jag för tjuttioelfte gången sagt att pappa är på jobbet, och ja, det där är pappas strumpa! då får jag mig en kram och ett heej mamma version världsgulligt.

Nu tar vi fredag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4