31012016-IMG_8871God söndag!

Här startade söndagen tupptidigt, då den där tokstora degen jag satte i natt var färdigjäst. Jag brukar inte göra dubbelsats av det här kalljästa brödet, men nu gjorde jag det. Av 3 liter vatten, blev det myycket deg. Så vi har sörplat blåbärssmoothie och ätit nybakt bröd samtidigt som vi sprungit till ugnen stup i kvarten (höhö vad rolig jag var nu, brödet ska ju gräddas i en kvart, typ) och hivat in nya plåtar. Vetemjöl special, rågsikt, grahamsmjöl och rågmjöl hade jag i denna gång. Mycket mättande!

31012016-IMG_8900Mysig start på dagen, tycker jag.

-Älskling, du med ditt mys, säger M. Och påpekar med finurliga leendet (som betyder att jag får vara hur knasig jag vill, han älskar mig ändå) att jag är så kär i att göra dagarna mysiga. Ja, jag älskar det. Jag erkänner. Det finns ju så mycket gott här i livet, liksom.

Jag älskar att fylla frysen med hembakt, till exempel, det är vardagslyx. Så älskar ju att äta det också! Och till skillnad från innan jul när jag var trött och inte tyckte bakandet var lika roligt, så är jag nu super-brödbaks-pepp.. det påminner mig om en annan preggotet…

Receptet? Finns HÄR, i vanlig ordning.

I övrigt?31012016-IMG_8915

31012016-IMG_8907

Full fart på Liten, med sin brumbrum och potta i högsta hugg.

Lillvännen, som i natt hade en febertopp. Varken jag eller M hade hjärta att ge honom en alvedon-supp, dom stackars gånger vi gjort det så avskyr han det verkligen. Så vi tänkte att vi mosar en liten bit vanlig alvedon och bäddar in i lite banan på en sked…. vimmelkantig satte Liten sig upp och deklarerade för sina föräldrar att ”Det hä va INTE nam nam, det var BLÄ”. Haha, så roligt med dessa ord som bara börjat räta ut sig senaste tiden. Det bubblar små-meningar ur honom nu. ”Faffa inte hemma”, ”Mamma sitta hä!”, ”Nej pappa, Suta!”, ”Dä ä pappas brumbrum!” , ”Vill inte ha!”, ”Det var nam-nam!”…

 

Igår hade vi ju lördag också, ja.
En alldeles lagom sådan. Utelek i sol, innelek hos Farmor&Farfar. Flera timmar av fotofixande för mig. M drog iväg på uppdrag efter lunch. Jag och Sisse var ute och promenerade långt i skönt och soligt väder. Jag har fått såna vårkänslor senaste dagarna. Lite knasigt, det är ju bara januari-snart-februari. Jag och Minimannen hade trevlig lördagkväll tillsammans, åt fiskpinnar till middag (en utav mina cravings…maj gadd så gott. Med suur och kall dillig sås till!) och lekte musikstopp (Morsan spelar svängig musik på pianot och Liten dansar. När musiken tar tvärstopp ska man försöka stå jättestilla. Liten tjöt av skratt!) och så badade vi och hoppade i storsängen. S somnade och jag var överlycklig som kunde hålla mig vaken till M kom hem, så vi kunde nattfika tillsammans för första gången på månader.

Nu ska vi fortsätta söndagen här!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4