Igår var en sån där dag som bara flöt på, så himla härligt.

Idag?

Typ tvärtom.

That´s life, I know. Men liks förbaskat är det ändå lite drygt. Ni vet, när det känns som om nån jäklas med en?

Småsaker liksom, som när dom bara trillar fram efter varandra, gör att man ju känner viss motvind. Gillas inte.

Jag har tjurats på hela dagen, jobbat i motvind. Ja, det har också blåst ohyggligt och långpromenaden innan och efter Förskolehämtning höll tusan aaaldrig på att ta slut.

Men Sisse kan konsten att pigga upp vilket SH till morsa som helst. SH betyder alltså, enligt min kära Morbror S; Surhäck.

När vi kom hem åt vi mellis och jag kände verkligen hur trött jag var…. men plötsligt satt vi ändå, Liten och jag, i en salig, salig röra. 17032016-IMG_1558Plymåer härs och tvärs, alllla mattor utslängda.17032016-IMG_1564 Även dom där tokstora som bara får åka ut ibland. Tyger och överkast och kuddfodral och gudvetallt, i tvätten. Ja, eller på köksgolvet i en mastodonthög.

Operation Vårstädning drogs igång, helt sonika.

Och det var ju himla härligt, såklart. Men jag vet inte, jag har bara varit vrång idag? Inget bra förklaring till varför. Man måste få ha såna dagar också.

Jag orkade liksom inte springa runt och fota röran, men jag lovar… det såg föör täskigt ut. Svärfar kom och knackade på för att krama barnbarn och samtidigt undrade han lite försiktigt om vi försökt vända upp och ner på hela huset eller vad…   Ha ha! Han hade så rätt, så. 
17032016-IMG_1562Ni vet Storstädning; när det torkas och dammas och damsugs överallt och även på såna ställen som inte ingår i vanliga städningen. Typ som att putsa lampkronan, putsa fönster, torka lister, dra fram möbler, sängar och sånt…

För en städnissa som jag; ren och skär njutning! …. om jag nu inte varit på surhumör och faktiskt inte ens tyckt städningen var rolig.

17032016-IMG_1579

Men jag hade ju hjälp….. ja, både hjälp och tvärtom, alltså. Världens finaste sådan. <3

17032016-IMG_1565Trots allt, är nu ungefär hälften gjort. Och vi har bestämt oss för att pausa här, jag och Liten. Så att vi kan ta resten imorn, med en morsa som förhoppningsvis inte ser så sur ut. 17032016-IMG_1578

Lampkronan är skinande vacker!

Som pricken över I:et så sitter jag här med värkande högerskinka. Någon råkade visst fastna i ett aaaasvasst elemänthörn för en stund sedan. Jag tänkte äh, det gjorde nog inte så ont som jag trodde. Men både svindyra långkallsongbrallan och trullan fick sig ett stort hål… och så också högerskinkan alltså. Jädra skit.

Sisse har klappat på sin mamma och också precis ströjt henne genom ett träningspass på hallgolvet. ”Kjala fjjäiga kööör!”, ”mamma köööör!”, ”hejja mamma! ” . Träningspasset gjorde min surrynka lite mindre, faktiskt. Tacknämligt.

Så nu hoppar jag och älsklingsSisse i tokfräscha storsängen och tar natt och hoppas på ett bättre morgondag.  Mamma bädda sssäng o Sisse hoppa säng! …precis så har vi jobbat.

Godnatt!

Lillafrun