19032016-IMG_1671
Det där;

Lördagens morgongympa här hemma. Stepbrädan (som älskade mannen byggt till sin fru) är fasligt rolig tycker Minimannen. Hejja Liten! säger jag, medan han svarar Hejja mamma! . Och medan jag tränar så kvittrar han på med sitt Dansa chhunga!. 

Åh.

Det är allt bra fint med helg och tillsammansdagar, alltså. Särskilt när vi i fredags varit ifrån varandra i några dagar. Så igår hade vi Lilla Familjen-dag. Mannen uppdragar lite annorlunda dagar nu, så plötsligt dyker det upp en lördag som är ledig. Det är mysigt.

Som igår;

19032016-IMG_1674

Vi hade lördagmorgon med långfrukost och sen där svettiga Tabatapasset, innan vi gav oss ut efter lunch i det gråa vädret. Tog en långpromenad med vagnen och en sovande unge där i. Sen satt jag och mannen med offerter vi fått från alla möjliga håll och till slut var vi så vimmelkantiga att vi la ner det hela och hängde istället på Litens lekar när han vaknat. Så råkade jag sätta mig vid pianot och hitta en not jag inte spelat efter på länge. Det var som att vrida på en kran hos undertecknad. En så vacker låt, som jag förknippar med någon som har det allt annat än lätt just nu. Jag kände mig sådär otillräcklig och frustrerad och tårarna bara rann. Sisse har en glad mamma, för det allra, allra mesta. Men är jag någon gång ledsen, som igår, så vill jag inte dölja det utan också låta honom se den delen av livet. Han kramade på sin mamma och sen sa han Mamma, hej! och höjde sin lilla näve i luften. Han ville att jag skulle spela hans favoritlåt. Så då gjorde jag det samtidigt som han utbrast datse ha, mamma! (tack ska du ha, mamma!) alldeles lyckligt!

19032016-IMG_1680

Hurray! I´m me!

Ja, Hurra Sisse!! ..för att Du är Du. <3

Och så blev det lördageftermiddag och solen hade börjat skina efter att ha gömt sig hela dagen. Fåglarna kvittrade så högt att det hördes ända in. Vi klädde på oss jacka ko (jacka och sko), fick riktiga vårkänslor när vi tog snöfria lillvägen till Farfar&Farfar, där vi var bjudna på middag.

Och idag är det söndag.

Inte ens tuppen är vaken ännu. Bara jag och mannen, typ. Lillvännen sover och vi håller på att göra god frukost. Mannen åker iväg på uppdrag idag igen. Så glad för gårdagen när han var hemma med oss, mindre glad idag. Jag är så kär i mina pojkar och vill helst bara, bara vara hemma tillsammans med dom. Kramas och pyssla och klappa mage och så.

Men, Vi ska göra det allra bästa av den här söndagen, jag och min Miniman.

Ta hand om dig.

Lillafrun