26032016-IMG_2050Efter Påskmorgon här hemma i huset, med morgonbestyr, Påskägg och en herrans massa ägghalvor gjorda och en syrlig Citronpaj bakad. Då, packade vi in oss i bilen och drog iväg. Någon Liten var mycket, mycket fab som ni ser. Som vanligt!

26032016-IMG_2066

Och Hemmahemma var det som vanligt. Mysigt och sådär påskpiffat som älskade Mor alltid har. Torehunden satt mest och undrade när den grillade korven var klar egentligen.. 26032016-IMG_2063 Mannen drog ut och sprang. Jag var lite små-avis, men hängde ju istället med Minimannen. Och det är ju lyx. 26032016-IMG_2083-2Vi ägnade oss åt att lämna påskpresent och öppna påskägget från Mormor&Morfar. Ägget med Russinask och Såpbubblor och sånt kuligt. Liten lyckades, helt överlycklig, blåsa sina första bubblor också!26032016-IMG_2073 Och sen blev det den där korvgrillningen som Torehunden väntat på. Pappsen grillade korvar och vi åt och åt. 26032016-IMG_2096 Och där är mamman också, ja.

Jag var sedan ute och rullade en Liten till söms i vagnen. Längs heelt snöfria vägar. Åhåh så härligt! När han somnat drog jag in i Hardcoregymmet och tränade ett intervallpass på Gammcykeln. Svetten droppade och jag var ett mycket, mycket endorfinhögt preggo efteråt. Älskar att Pyret också vill träna tillsammans med sin Mamma, precis som Liten gjorde när han låg i magen. 26032016-IMG_2107Och efter träningspass och den där ootrooligt sköna bastustunden efteråt, så åts det Påskgodis och tändes ljus och dukades för Påskbuffé och så vidare..26032016-IMG_2110
Jag älskar att vara med min stora Taikonsfamilj. Den är just det; Taikons. Och jag älskar den så. <3 Dock fattades en syrra med familj, men jag vet att dom hade det bra också, så då kändes det ok liksom.

26032016-IMG_2126Och så ramlade Storan med familj innanför dörren. Med paket och påskägg och påskpresenter till Liten. Kära nån, vilken lyx att vara liten Liten och ha så många som älskar en. En ynnest, helt enkelt.

Sisse är heelt galen i sina kusiner. Vill ge kjam och pouss och leker non-stop med i stora barnens tempo, som dom så fint också anpassar till den lille.

26032016-IMG_2133Kjaam!

Så högg vi in, på årets Påskbuffé. Och som vi åt. Och åt. Och åt.
26032016-IMG_2124 26032016-IMG_2125Helt otroligt gott! På bilden ser ni bara den kalla halvan .Sen fanns det en varm sådan också, men då var jag så mätt att jag såg stjärnor och trodde Bäbisen skulle rymma, typ.

26032016-IMG_2127 Den där kalla räkpajen som min duktiga systerdotter gjort, var heeelt makalöst god. Måste, måste få receptet på den! 

Så det åts och sjöngs alla små påskvisor vi kunde och mannen och Lillsvågge drog till med någon tvåmansshow som var väldigt uppskattad. Och sen småkolavippade vi lite i Finsoffan, otroligt mätta. Det gissades Bäbismage och surrades och dukades av och sånt, innan vi gick in på Efterrätten!
26032016-IMG_2139 Mor hade gjort en så, så god mandelmarängtårta. En sån som Mormor alltid brukade göra. Och så den där syrliga Citronpajen som blivit till här hemma under morgonen. 26032016-IMG_2140

Liten somnade i mitt knä där i Finsoffan, med bäbismagen som kudde. När den där fasligt jobbiga hockeymatchen var över, vi hade smärre hockeysorg, då kramades vi hejdå och tackade för en så himla god Påskafton.

Idag vaknar vi till Sommartid och det är ju nipprigt om något! Men jag känner mig nästan lite sorglig i kroppen över att Påskaftonen är över. Hah,  Känslomänniskan och Hormonbomben E.

Men tack och lov är ju inte Påsken över. Tvärtom! Hurra för det! 

Idag är det Påskdagen och vi ska fira tillsammans med mannens familj. Vi har mysig morgon här hemma nu och sedan blir det blir nog en lång skön promenad med Lilla familjen. Jag är mör i precis hela kroppen och känner, efter väldigt tätt duggande av träningspass denna vecka, att en träningsvilodag kommer väl till pass denna Påsksöndag!

Hoppas ni har en god Påsk!

Lillafrun