Hej mitt i söndagen!

Kikar in här, med toppluvan på sned och kinderna rosiga av älskat utomhusliv. Tänkte dela med mig av det där himla lättsamma och så goda äppelpajreceptet jag drog till med igår. Efterlyste Storan som ett djur under halva lördagen för att få tag på det. Det är liksom hennes skitbraiga recept. Och det där efterlysandet var värt all möda, för den där typen av paj är verkligen min grej. Liten? Han var nog mest taggad innan…tyckte att pajen var klaar! när han hade lagt äpplena i pajformen (se nedan) och skulle skjutsa det hela in i ugnen. Gullunge! Sen när det väl var klart, ville han ha macka istället.. nåväl.

16042016-IMG_3198

Storans Knäckiga Äppelpaj

Du behöver :

cirkus 5 äpplen

kanel

2 1/4 dl mjöl

1,5-2 dl socker

1 tsk bakpulver

100 gram smör (jag tog 75 gram och det räckte, tyckte jag, som är smörtokig. Så nånstans mellan 50-100 gram skulle jag säga beroende på hur smör-kära ni är!)

1 ägg

Gör såhär:

  1. Skala och skiva äpplena. Lägg dom i en pajform och dofta på så mycket kanel du känner för. Rör om och runt och hej och hå, så att äpplena blir kaneliga.
  2. Blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Vispa upp ägget lite lätt i en skål och häll det sedan tillsammans med mjöl- och sockerblandningen. Nyp ihop det hela och ett smul kommer bildas.
  3. Häll smulet fördelat över äpplena.
  4. Smält smöret i en kastrull och slå det över smulet och äpplena.
  5. Skjuts in i ugnen, i 175 grader. I typ 20-30 minuter.

16042016-IMG_320016042016-IMG_320416042016-IMG_3205

God och knäckig äppelpaj, tadaaa! 16042016-IMG_3211Serveras till vaniljglass eller vad som nu önskas!

Annars?

Söndag!

I förmiddags svettades Preggomorsan sig igenom veckans sista träningspass, medan pojkarna var ute och lekte i sandlådan. Nu väntar en vilovecka. Alldeles otroligt inplanerat då jag om några dagar ska göra glukosbelastning och helt sonika inte får träna I början på nästa vecka. Har man någon nära älskad med diabetes så är det stennoga att kolla upp så att man som preggo inte har graviditetsdiabetes. Samma sak gjordes med Liten i magen. Men det är skönt med lite vila ibland också.

Nu ska jag gå ut igen! Barnet sover gott i vagnen, jag är hög av att få kratta löv på min alldeles egna gård och mannen njuter han också, mitt i sina projekt.

I övrigt har den här Morsan resfeber idag. Men mer om det imorn eller så!

Hoppas att ni har en god söndag!

Lillafrun