22042016-IMG_3347

Världens skönaste morgon.
22042016-IMG_3367 Frukost och en unge som tyckte det tvärnystädade hemmet behövdes städas lite till. Den där Minimannen som pratar på både in- och utandning och är så fantastiskt rolig att det inte är klokt. Han senaste favoritgrej är att sjunga. Vansinnigt gulligt!22042016-IMG_3371 Ett Aprilväder. Snö. Den där kvarten…

En tur ner på byn och Färgaffären. Vi skulle ju köpa färg till Sisses Stoooja Säng. Vilket han klartgjorde tydligt för Herr Färg. Sisse vill ha! sa han och höll upp lappen med färg och färgkod.

-Sisse måla säng fin färg! 22042016-IMG_3388 Sen blev det lunch hemma på trappen! Busigaste lunchen någonsin, med jordgubbscrush och kycklingsspett och allt möjligt gott som vi köpte med oss från fräscha nyfixade macken här i byn. Varken jag eller M var pepp på att ställa oss och laga något. Rester fanns det inga.. så det där var en höjdare!22042016-IMG_3391 Fredagsblommor följde med hem och äntligen hämtaddes paketet ut med Litens vårskor! Ni ska få se dom såklart… fast jag tror det blir ett tillbakaskick för ny storlek först.

Och några kvartar senare hade fredagsaprilvädret hunnit svänga ytterligare några svängar och vips var det sol och såå skönt. 22042016-IMG_3395 Jag och Liten tog oss en ljuvlig långpromenad medan mannen var kvar hemma på gården och grejade för fullt. Jag och Liten såg både stooort vatten och en massa tussilago under rundan!22042016-IMG_3397 22042016-IMG_3398Liten somnade sedan efter en bit och jag njöt av synen av nerbäddad, sovande Pippi-Långstrump-unge i vagnen. Jag satte mig på bron en stund när vi kom hem. Blundade och hade en makalöst skön stund. 22042016-IMG_3404 Sen tog jag tag i ett efterlängtat projekt;22042016-IMG_3406 Skrapade, slipade och grundade Lillsängen!

M grejade med sitt och jag med mitt, men vi båda höll till på övervåningen i det där rummet som ska bli vårt sovrum i en framtid. Det enda rum som går att få varmt nu. Och som vi njöt! Vi älskar hela det här stället. Och att fantisera om att vi en gång kommer bo även där uppe, är så himla mysigt. Nu är det mest vind, ett ställe för förvaring. Och ett rum där vi målar.

Mannen gick ner före mig. Vi kände att den där lillvännen sovit så länge att han faktiskt behövde bli väckt. Så pojkarna stökade middag nere i köket medan jag målade färdigt. 22042016-IMG_3408 Lyx att få komma ner, slänga sig i en skön dusch och sedan sätta sig till dukat bord. Med en middag jag är helt galen i just nu; Fräsch potatissallad med sparris, fetaost, oliver och en massa gott. Och så varmrökt lax till! 22042016-IMG_3418Till sist avslutade vi fredagen med att vandra lilla vägen, bjuda Fammoj och Faffaj på glass, innan vi sedan vände hemåt och dök ner i Storsängen. 22042016-IMG_3426

Så, så helt underbar start på denna helg.

Och idag fick vi oss ännu en sån där skön 8.30 sovmorgon. Lillvännen, som sovit som Pippi Långstrump hela natten (med fötterna spretandes på huvudkudden..) vaknade sist, i vanlig ordning. Nu sörplas det kaffe och jag knaprar det där tunnbrödet från grannbyn; Järnrike. Och så hoppas jag att det kan hjälpa dom där järntabletterna på traven.

Att fylla dagarna med liv. Bästa jag vet! 

Ha en fortsatt skön helg, alla ni!

Och så roligt att ni är många som är med och tävlar både här och på Instagram, det gör mig glad då det delvis är som en uppskattning till er som goda läsare, jag ordnat denna!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4