23042016-IMG_0011Och fortsättningen av helgen?

Vi tog lördag;

Med Aprilväder och en förmiddag inne. Pappan målade och jag och Sisse ägnade oss åt innefix med tvätt och sånt. Jag är galen i att bädda rent just nu, tror inte det gått mer än en vecka senaste tiden.. så sängkläder tvättades och tumlades och bäddades in igen. Svisch säger det ju bara, så är det gjort liksom. Och så vansinnigt skönt till kvällen sedan!

Och samtidigt som tvättmaskinen jobbade på så hade vi en massa mysig lek på Sisses rum.23042016-IMG_3432Efter lunch; långpromenad i regn med Liten sovandes i vagn. Och sedan drog jag till och gjorde mannen sällis där uppe i Målarboden. Första lagret färg på Lillsängen (eller Stoooja Sängen, som Sisse säger) är målat.

Sen började en lite körigare del av lördagen.. både bildligt och bokstavligt. Mat skulle förberedas, en morsa skulle saneras från färg och piffas till och ett bord skulle dukas och så vidare… inom loppet av typ inga minuter alls, då jag visst målat lite för länge. Men, det gick!

Älskade mannen och jag teamade, såklart.
23042016-IMG_0041Örtströsslade klyftpotatisar, kött i marinad, god sallad och kall sås. Allt redo att skjutsas in i ugn och läggas på grill och så vidare. 23042016-IMG_0050Bordet dukade jag och Sisse i rosa. 23042016-IMG_005123042016-IMG_0052Klarrt! och jag svischade ut genom dörren för mitt Stora Uppdrag för kvällen…

-det var Matstafett på byn, förstår ni. Och jag hade lovat vara chaufför till två älskade. Ett himla pådrag, alltså, den där matstafetten. Jag småfnissade för mig själv när jag lämnat av snygga paret på första anhalt, vände hemåt och åkte genom byn. Det syntes så, att alla bilar man mötte var en jag-är-chaufför-till-matstafettendeltagare-ikväll, jag medhej hej!, och förstående vink vink! ..

Och eftersom min päron varit på vift och vi i Lilla Familjen var sugna på att träffa dom (och dom oss, faktist),ja då slog vi till och hade världsmysig lördagkväll här hemma, tillsammans med Litens Mommoj och Moffaj (det som tidigare varit Offa och Mor-or…inte klokt vad språket rätat ut sig senaste veckorna!), samtidigt som rusade ut genom dörren och skjutsade till ny maträtt, då och då.

Mannen grillade där ute i solskenet och vi åt en så god middag. Somrig, liksom. Maj gadd vad gott med grillad halloumi, till exempel. Liten var överlycklig över kvällen och somnade gott i renbäddade sängen när kvällen blivit mörk. Jag lämnade då hemmet en sista gång för kvällen och matstafettskjutsande. Innan sista svängen pussade jag älskade mannen hejdå, då han drog iväg två timmar norrut för att sova på Hotell och sedan idag fortsätta sista biten innan dagens uppdrag drar igång för honom. Så Liten slumrade här hemma med Mormor och Morfar som skyddsänglar. Fort var mamman hemma igen och vi har sovit som två björnar i natt.. vaknar till solig söndag och hoppas på en bra dag!


Men det var en lördag, det där. Hoppas att ni hade en bra sådan, ni med! Och att ni får en skön söndag, såklart!

Lillafrun