15042016-IMG_3058Precis så, Jag tänkte att ni kanske är lite nyfis på vad det är mannen ”grejat” med  här på gården senaste tiden?Och vad vi har för fixeriplaner i vår och sådär?

Pappa såga.. Pappa mååla.. Pappa bojjmasin!…. 

31032016-IMG_2333

 För jo just, nu ska det ju till en balkong där ovanför Entrén!

Den förbereddes det ju för redan förra sommaren när Verandan byggdes, men bara på så sätt att dom kraftiga stolparna sattes på plats för ett framtida Balkongräcke. För ett par veckor sedan drog mannen igång. Vips hade han reglat och lagt trall där uppe… jag har såklart inte sett det, mer än genom fönstrena på övervåningen, då jag för allt i världen inte kommer gå upp för den där stegen. Jag väntar till balkongdörr finns på plats!

 Och senaste veckan, har det hänt saker bakom denna dörr på övervåningen;

23042016-IMG_0014

… Eller först har mannen varit i sin Snickarboa och sågat och klyvt på härsan och tvärsan. Tanken på hur mycket tålamod han har gör att jag får dåndimpen. I alla fall…. senaste dagarna har mesta tiden ägnats inne i det där rummet som i framtiden ska bli vårat sovrum;

27042016-IMG_0259

Det är så klart balkongräcket han tillverkat. Och på bilden har jag ändå bara fått med en del av alla pinnar som ligger där uppe, systematiskt uppradade. Så himla typiskt, han.

27042016-IMG_0260Otroooligt så mycket han sågat och målat, alltså.

23042016-IMG_0017

Ibland har vi varit upp och tittat till honom, jag och Sisse. (Maj gadd, så snygg).

27042016-IMG_0262 27042016-IMG_0261Vackra, nymålade överliggare som väntar på att få komma på plats.

27042016-IMG_0263

En drös med ”hattar” till stolparna har tillverkats och väntar även dom på att få färg..

Och vad som hänt senast idag?

23042016-IMG_0018

-Det där vackergänget har börjat sättas på plats!

27042016-IMG_0257

Vi vill ”mjuka till” Verandan/Entrén lite, så mannen har nu börjat sätta upp vackra konsoler och krönlister. Och det blir så fiiint! Här får ni en sneak vettja!

27042016-IMG_0280

Och pricken över I:et,  kommer såklart bli när det där DrömDrömdörren kommer på plats. Jo, jo. Den blir jag alldeles pirrig i magen av att tänka på. Men tillverknings- och leveranstiden är ju sådär Icke-Emmeli-vänlig, men det känns som att den kommer vara värd sin väntan. Trodde inte det var sant när M sa för ett par veckor sedan att beställningen av rasket var gjord! Fönster och Dörrar, precis såsom vi önskat och som mannen hållit på och ritat på under hösten och vintern. Häftigt!

Så helt sonika, lite utav Vårens Gårdsplaner; Göra helt, helt färdig Entré! Med både vacker Veranda och vacker Balkong. Med sista varvet målning där ute, när precis allt är på plats. Och så den där Drömdörren och ja,  sen har vi förstås lite andra planer också… men det tar vi så småningom!

En uppdatering, alltså.

Nu ska jag och den där Snickarmannen iväg på Utvecklingssamtal (håhå, så stort!!) för den där lilla som säger till sin mamma; Höjjeduu, Buuusjåtta! eller ja, varför inte härmar ordet Sekatör, rakt av….

God kväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4