Jädrar i min lilla låda,

-vad trött jag var när jag kom hem från jobbet idag. Förra veckan flidde jag ju på som jagvetintevad, så idag kändes det typ som semester att kvista iväg, alldeles ren och fräsch (med den där magen som snart tar i backen), och möta kollegorna för en dag av viktigheter. Vi fick massa bra saker gjorda, och jag var helt slut i huvudet efter dagen. Men framförallt har jag inte suttit så mycket på hur länge som helst, som jag suttit idag. Så, det var både lite krypigt, men också väldigt skönt. På kuppen blev jag så trött att jag höll på att somna i bilen på vägen hem. Typiskt osmart. Small av en timme på sofflocket i köket, direkt när jag kom hem. Pojkarna härjade runtomkring när jag sedan vaknade som en ny människa.

Vips hade jag hivat en Rabarberkaka i ugnen. Jag tänkte att ni kunde få receptet! En sån där bra långpannekaka att ha i frysen, eller att bjuda en hel hop av människor på.

13062016-IMG_0344

Rabarberkaka

Vad behöver jag? 

(jag gjorde enligt receptet nedan, men lade till en tredjedel av allt. Då blir kakan sådär hög och fin)

 

 • 3 ägg
 • 4 dl strösocker
 • 200 g smör
 • 8 dl vetemjöl
 • 1 msk bakpulver
 • 2 krm vaniljpulver
 • 4 dl mjölk
 • 1 liter skivad rabarber
 • ½ dl pärlsocker

 

Och hur gör man?

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Vispa ägg och socker pösigt.
 3. Smält smöret och låt det svalna.
 4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
 5. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
 6. Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet.
 7. Häll smeten i en form ca 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper.
 8. Strö rabarber och pärlsocker över smeten.
 9. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min. Skär upp i 20 bitar och servera med exempelvis vispad grädde eller någon vaniljig sås!

13062016-IMG_0337

13062016-IMG_033813062016-IMG_033913062016-IMG_0340

13062016-IMG_0343

Tadaa! , som Sisten skulle ha sagt!

När kakan gräddats färdigt gjorde jag i ordning min lilla buspojke för natten. Han konstaterade att småfötterna var alldeles bjuuuna, mamma! och det hade han fasligt rätt i. Så efter lite skrubbande och vällingdrickande och så, så dök han ner i vagnen. Mannen drog igång gräsklippning och vi två gick iväg vår mysiga långrunda.

Efter sju hundra mamma? och lika många påståenden eller frågor följt där efter, så somnade han gott i vagnen. Så mycket som rör sig i det där lilla huvudet, alltså. Älskade barn. Nu sitter jag och kvällsfikar i ett tvärtyst hus men ska nu bara döda två flugor som sitter på köksfönstret, och garanterat bajsar på mina nyputsade fönster (!!). Och sen, ska jag gå ut igen och strosa i trädgården. Det äär ju så magiskt vackert ute nu!

Lillafrun